A tiéd arany? - Kiskapuk az arany Apple Watch-hoz

Tech Hírek   |   2015.05.08 - 14:32   |   Írta: Pausch Rita   |   3551

Nem minden arany, ami fénylik. – tartja a mondás. Való igaz, fénylik az alumínium és az acél Watch is, csak nem olyan sárgán, mint az arany Watch. Óriási viták dúlnak a felhasználók között, hogy megéri-e az árát az arany okosóra. Addig is, amíg sikerül ezt eldönteni, íme néhány trükk, hogy hogyan is tehetnek szert egy arany Apple Watch-ra azok, akiknek nincs erre legalább 10 000 dollárja…

arany w02

Kezdjük a drágább, de igényesebb úttal. Több ékszerész és órás is hamar rájött arra, amire a felhasználók még csak most kezdenek: kicsit drágán méri az Apple az arany grammját. Biztos rossz helyről szerzik be, rossz árfolyamon… Mindegy is. Elérkezett az alkimisták ideje! A lényeg, hogy több cég is foglalkozik már azzal, hogy az acél Apple Watch-ból az eredeti arany Apple Watch árának töredékéért aranyat varázsol.

arany w1

Az egyik opció az olcsóbb a két igényesebb megoldás közül. A Watch Plate elnevezésű cég 3 nap alatt bearanyozza bárki acél Apple okosóráját mindössze 399 dollárért, hogy az aztán bearanyozhassa a felhasználó napjait. Jön egy FedEx futár, elviszi az órát, majd visszajöttére a felhasználó 3 nap múlva számíthat pirkadatkor, kelet felől… 24 karátos arannyal bevonva.

arany w2

A másik jóval drágább módszer, amit például a Golden Dreams kínál. Itt nem kell az órát küldözgetni, hanem egyszerűen a cégtől lehet rendelni egy már arany Apple Watch-ot. A 38 mm-es változatot 3450 dollártól mérik, a 42 mm-est pedig 3550 dollártól. Ráadásul az Apple kínálatától eltérően itt lehet választani 24 karátos sárga arany, vagy 18 karátos rozé arany, illetve szintén 18 karátos fehérarany között. Naná, hogy gravíroznak is. A szíjak között is lehet dúskálni: alligátor-, kígyó-, strucc- vagy akár cápabőrből készült szíjakat is lehet választani.

arany w3

Harmadikként pedig ejtsünk néhány szót az oly divatos DIY módszerről is. Azt hiszem, itthon talán ez lenne a legközkedveltebb megoldás az aranyozásra. Idő: pár óra. A költségek? Egy Apple Watch (jó a legolcsóbb is, vagy talán az a legjobb), egy kis takarószalag, és egy tetszőlegesen kiválasztott minden felületre alkalmas aranyszínű akrilspray ára. Írjam még, vagy kitaláljátok? Szerintem értitek. Úgyhogy hajrá! Az alábbi videó szemlélteti hogyan is kell:  

http://youtu.be/MMF9I_9DAcs

Bár azt nem tudni, hogy ezek az eljárások miként befolyásolják a Watch garanciáját, de mérget azért nem vennénk rá, hogy pozitívan. Mondjuk mit számít ez, ha már egyszer így arany?       

http://youtu.be/ntG50eXbBtc


Kommentek megjelenítése