Q2-es pénzügyi jelentés: tovább növekszik az Apple profitja

Tech Hírek   |   2015.04.28 - 07:45   |   Írta: B Ádam   |   1263

Apple-earnings-chart-Q2

A cupertinói cég nyilvánosságra hozta második negyedéves pénzügyi jelentését, azaz az idei esztendő januárjától márciusáig tartó időszak számait.

A jelentés szerint az Apple három hónap alatt 61,1 millió iPhone-t, 12,6 millió iPadet és 4,5 millió Mac készüléket adott el, nettó 13,6 milliárd dollárra szert téve, míg a részvényesek részvényopciónkként 2,33 dollárt kaptak. Ha nem csak a profitot nézzük, hanem a teljes összeget, még inkább táthatjuk a szánkat, ugyanis a teljes bevétel, adózás nélkül 58 milliárd dollár volt. Összehasonlítva a tavalyi év ugyanezen időszakával, akkor a cég „csak” 45,6 milliárdos összegre tett szert 10,2 milliárdos haszonnal, a részvényesek pedig 1,66 dollárt kaptak.

Fentebb már volt szó az eladott termékekről, most nézzük meg a változást itt is 2014-hez képest. Az iPad eladások a várakozásoknak megfelelően csökkentek, tavaly ugyanis 16,35 millió darab fogyott el az év ugyanezen időszakában, ez 23 %-os csökkenést jelent. Jócskán megnőtt viszont az eladott iPhone-ok és Mac-ek száma, előbbit „csak” 43,72 millióan szerezték be tavaly, vagyis majd 40 %-kal nőtt az eladási ráta, míg a Mac-ek esetében 11 %-os növekedés volt (4,14 millió tavaly).

„Azt tapasztaltuk, hogy az emberek nagyobb része vált iPhone-ra a korábbi ciklusokhoz képest, és izgatottan várjuk a júniusi negyedévet az Apple Watch megjelenése miatt. Le vagyunk nyűgözve, hogy az iPhone, Mac, App Store trió által a valaha volt legjobb márciusi negyedévünket produkáltuk” – nyilatkozta Tim Cook vezérigazgató.

Forrás: imore.com


Kommentek megjelenítése