Most a Dolby-tól igazolt az Apple

Tech Hírek   |   2015.04.02 - 15:15   |   Írta: Zoltan C   |   907

Képernyőfotó 2015-04-02 - 17.14.44

Folytatva a nagy nevek leigazolását szerte a techvilág cégeitől, ezúttal a Dolby volt ügyvezető elnökhelyettesével, Mike Rockwellel erősített a cupertinói csapat. Így Mike már az Apple hardver divíziójánál tevékenykedik, a források szerint a kinevezés célja, hogy erősítsék a jövő Apple termékeinek grafikai és audio teljesítményét. Ez egészen a monitoroktól kezdve, a profi videó/zenei szerkesztőkön át, a hangszórókig bármit magába foglalhat. Rockwell LinkedIn profilja arról árulkodik, hogy már február óta az Apple-nél húzza az igát, ugyanakkor részletekbe nem bocsátkozik a professzionális közösségi oldalon.

A Dolby-nál legutóbb még az "Advanced Technology Group" csapat feje volt Rockwell, ahol a hivatalos megfogalmazás szerint "új technológiák és új üzleti modellek kidolgozásán" dolgozott. Jóllehet a Dolby leginkább a többcsatornás audio megoldásairól híres, Rockwell komolyan érdeklődött és dolgozott a Dolby Vision projektben, ami a színmegjelenítést, fényerősséget kívánta fejleszteni HD megjelenítő és felvevő eszközökön.

Még korábban pedig az Avid nevű cégnél töltött be vezető pozíciót. Ez a cég - nem meglepő módon - professzionális videó és audio szoftverekkel foglalkozik. Rockwell egyértelműen az Apple legnevesebb fogása hang és megjelenítési téren az elmúlt évekből - de nem fogja egyedül érezni magát. 2011-ben Thomas Holman érkezett, aki korábban a THX-et és a LucasFilms-et erősítette, majd 2014-ben Dana Massie és Peter Eastty. Majd ugyanebben az évben megtörtént a Beats felvásárlása - nagyon úgy tűnik, hogy az Apple a zenei, illetve audio termékpalettájának komoly átalakítására készül. Hamarosan az almás hangszórók, hangfalak, fejhallgatók és audio szoftverek jelenthetik a csúcsot.

Még érdekesebb a dolog, ha Rockwell érkezésével a különálló kijelzők terén is forradalom indul be - ez a szekció ugyanis 2011 óta gyakorlatilag változatlan.

Forrás: 9to5mac.com



Kommentek megjelenítése