Az Apple a vállalatok királya

Tech Hírek   |   2015.02.22 - 08:33   |   Írta: B Ádam   |   815

appleheart

A Fortune zsinórban nyolcadik alkalommal választotta meg a világ legcsodáltabb cégének az Apple-t. Persze ez annak fényében nem meglepő, hogy tavalyhoz képest is sikerült fejlődni – gondoljunk csak a részvényárfolyamok rekordértékére, az iPhone 6-ra vagy az Apple Watch-ra.

A második helyre a Google lépett elő az Amazon helyére, amely egészen a negyedik pozícióig csúszott vissza, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokát a Berkshire Hathaway foglalja el. Az Apple mind a kilenc kategóriában (emberek kezelése, vállalati vagyonhasználat, társadalmi felelősségvállalás, irányítás minősége, pénzügyi stabilitás, hosszútávú befektetések értéke, termékek és szolgáltatások minősége, általános globális versenyképesség) a legmagasabb pontszámot kapta.

„Az Apple az első cég, amely elérte a több mint 700 milliárd dolláros piaci értéket. Áprilisban érkezik az Apple Watch, míg az okostelefon-eladások rekordokat döntögetnek – a 2014-es esztendő utolsó három hónapjában eladott 74 és fél millió készülék bizonyítja, hogy az iPhone még mindig verhetetlen a maga kategóriájában” – indokolta döntését a Fortune.

Az elmúlt hat hónapban rengeteg elismerést kapott az almás vállalat, megválasztották a világ legmenőbb márkájának (az Aston Martinit megelőzve), a világ legértékesebb márkájának (a Coca-Coca előtt), illetve Kína legnépszerűbb telefonos márkájának (a nagy rivális Samsungot legyőzve).

A Fortune teljes listáját itt lehet megtekinteni.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkek: Tim Cook az év embere


Kommentek megjelenítése