Vessünk egy mélyebb pillantást az Apple Watch-ra

Tech Hírek   |   2015.02.21 - 09:34   |   Írta: Máté Gergő   |   792

John Gruber a Daring Fireball-tól a héten már közzétette a gondolatait az Apple Watch árazásával kapcsolatban, különösen kitérve az arany Apple Watch Edition-ra.

applewatch2-250x296

Gruber a felsőkategóriás divat kiegészítők piacát átvizsgálva rádöbbent, hogy az Apple arany okos órája 5.000 dollár körül fog debütálni. Mivel saját becsélését soknak találta, ezért elkezdett kérdezősködni az olyan barátaitól, akiknek „tudniuk kell”.

Többször kapott nemleges választ, de véleménye szerint azért, mert rossz kérdéseket tett fel. „Meg kellett volna kérdeznem, hogy az 5.000 dollár túl kevés-e. Azt hiszem az Edition modellek akár 10.000 dollárról is indulhatnak”. Az almás cég okos órájának ára természetesen sok tényezőtől függ majd, ezt Gruber is remekül látja. A Szeptemberben rendezett bemutató eseményen különböző verziókat láthattunk. A Watch tulajdonosok dönthetnek a Sport Edition mellett a Milanese Loop-al is, vagy kicserélhetik a drágább modellek bőrszíjait is a Sport változatéra. Gruber viszont megjegyezte, hogy a modellek közötti variálás azért viszonylag korlátozott.

A középkategóriás rozsdamentes acél modellek szíjait listába szedte. Az Apple oldalán a Sport változatétól kezdődnek a lehetőségek és a Space Black fekete színű rozsdamentes modellig tart, melyhez a Link Bracelets társul. A 38-tól a 42 mm-es méretig terjedő szíjakat Gruber egy ár szerint növekvő listába szedte.

„Úgy hiszem a normál Apple Watch öt különböző árazást fog kapni:

  1. Belépő szintű: Sport Band szíj, fekete és fehér
  2. Normál bőr: Classic Buckle, ez fekete színű és tetszeni fog.
  3. Milanese Loop
  4. Deluxe bőr: Modern Buckle a 38mm-es modellhez, Leather Loop a 42mm-es modellhez. Mindegyik 3 színben lesz kapható.
  5. Link Bracelet.

A prémium változatokért, külön színekért és csattokért valamint a Link Bracelet-ért külön felárat kell fizetni” – fogalmazott Gruber.

Nincs teljesen biztos információja az Apple Watch Edition változatainak árazásáról, de a weboldalán jelezte, hogy biztosan felárat kell fizetnünk és az elképzelt árazás nem stimmel. A három különböző Apple Watch csoport és a két méret valamint a magas szíjválaszték miatt az árazás eléggé változatosra sikerülhet. Azt viszont biztosan állítja, hogy a kezdő modell ára 349 dollár lesz.

A pletykák és feltételezések egészen addig fognak terjedni, míg Tim Cook be nem mutatja a terméket valamikor Áprilisban. Érdekesség, hogy a third-party (nem belsős) fejlesztőket is meghívták az Apple Watch tesztelésére a cupertinoi főhadiszállásra a végső simításokhoz. Egyelőre nem tudunk konkrét időpontot arról, hogy az Apple mikor szándékozik közzétenni a teljes árlistát.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése