5 különleges kütyü amivel turbózhatod az iPhone 6 kameráját

Tech Hírek   |   2015.02.01 - 20:50   |   Írta: Zoltan C   |   870
01. feb 5 különleges kütyü amivel turbózhatod az iPhone 6 kameráját

CAMpanion

Lényegében ez egy nagyon egyszerű kis GoPro "állvány" okostelefonokhoz. A telefon hátuljára illesztjük, így egyfajta sínként funkcionálva máris a telefonra applikálhatjuk a GoProt. Ezzel a "GoProzás" rengeteg új dimenzióját nyitjuk meg, továbbá kihasználhatjuk telefonunk vakuját, sőt akár kis talpak segítségével egy sima felületre is állíthatjuk.

kickstarter.com

Prynt

Prynt

A CAMpanionhoz hasonlóan egy Kickstarter projekt, amely viszont a retro érzést lovagolja meg. Ezúttal ugyanúgy fotózhatunk iPhone 5s, 5c, 6 vagy akár Samsung S4, S5 mobiljainkkal, mint azt anno egy Polaroiddal tettük! Úgy bizony, lövünk egy képet, az pedig már nyomódik is ki frissen, ropogósan. Remek nosztalgia, most ráadásul féláron kapható a leggyorsabban vásárlóknak!

 

Természetesen papírt kell bele vennünk, viszont festéket nem. Ugyanis a Prynt a Zink papírját használja (www.zink.com), amely már eleve tartalmaz festéket.

kickstarter

SNAP! 6

Snap6

Ez egy tok, ami - azon kívül, hogy indokolatlanul bumszli - egy külön exponálógombbal egészíti ki telefonunkat. A megrögözötten fotózó felhasználóknak - az iPhone 6 kamerájával egyébként sem nehéz szerelembe esni - nagy fájdalma enyhítődhet ezzel. Erre a különleges tokra továbbá ráapplikálhatunk széles látószögű objektívet, makrót vagy akár visszatükröződés ellen CPL filtert. Mindezek könnyen felszerelhetők és levehetők.

snap6

Olloclip

8436861695 10018435d7 z

Ez a négy az egyben kiegészítő a SNAP! 6-hoz hasonló ugyan, de annál sokkal praktikusabb. Míg a korábbi egy egész telefont átfogó tok, ez tényleg csak egy csíptető. Szépen felhelyezhető az iPhone 6 jobb tetejére, ahonnan átölelheti a kiálló kamerát.

Valóban négy az egyben, hiszen tartalmaz halszem optikát,  10x és 15x makró zoom és széles látószögű objektívet. Ezek között egyszerű tekergetéssel váltogathatunk, anélkül, hogy ténylegesen nekünk kézzel kéne fel- lehelyezni a lencséket, tehát semmilyen extra felszerelést nem kell magunknál tartanunk - nem úgy, mint a SNAP! 6-nál.

olloclip

Nova

Nova-in-action

Itt egy apró bluetooth vezérelt LED vakuval van dolgunk. Applikáció is jár hozzá természetesen, hogy a 40 kis teljesítményű LED fény mindig a legjobb megvilágítást adja kevés fény mellett. Ezáltal képeink nem fognak csillogni az erős vakufénytől. A manuálisan állítható fényerő és színtónus beállítások mellett, 4 előre beprogramozott módot is kapunk. Plusz, méretének köszönhetően akár a tárcánkban is elfér!

novaphotos

Forrás: forbes.com


Kommentek megjelenítése