Egy napig se bírja az Apple Watch?

Tech Hírek   |   2015.01.24 - 05:20   |   Írta: Zoltan C   |   787

Még mindig sok a találgatás az Apple Watch körül, ezek közül is kiemelkedik a akkumulátor élettartama. Korábbi híresztelések napi egyszeri töltést sugalltak, még maga Tim Cook is megszólalt az ügyben. Szerinte a felhasználók napi egyszeri töltést tartanak megfelelőnek.

applewatch11

A mostani új infók egyenesen, egy a projekten dolgozó mérnöktől landoltak a 9to5Mac szerkesztőségében. E szerint a tényleges akkumulátor időtartam messze alulmarad a tervezettől..

2014-ben az Apple háza táján úgy számoltak, hogy egy nap 2,5-4 óra aktív app használat és 19 óra standby állapot mellett tartható a napi egyszeri töltés. Továbbá, csak standby üzemmód mellett 3 nap, alvó módban pedig 4 nap akkuidővel terveztek. A megszólaló Apple bennfentes szerint az első generáció nem fogja tartani a megcélzott számokat. Szerencsénkre magáról a fejlesztés menetéről is beszélt, amelyben központi szerepet kapott az akkumulátor élettartam. A teszteken hatalmas terhelés alá helyezték az okosórát mind előretelepített, mind pedig külsős appok segítségével. Ezekből a tesztekből a következőkre jutottak az élettartamot illetően:

  • 2.5 óra nagyigényű játékok, appok esetében

  • 3,5 óra közepes igényű appoknál

  • 4 óra fitneszprogramok futtatásakor

A fitneszprogramokra helyezett hangsúly mellett egyéb érdekességekre is felhívta figyelmünket a szivárogtató mérnök. Fejlesztői csapata utasításba kapta, hogy az Apple Watch minél tovább bírja hagyományos időmérő üzemmódokban. Ezek közé tartozott, hogy legalább 3 órán keresztül képesnek kell lennie számlap üzemmódban funkcionálni, ami magában foglal ketyegést utánzó animációkat - tegyük hozzá, ez a 3 óra nem feltételezi egyéb applikáció futtatását

Ezek a számok mindenesetre napi többszöri töltést sejtetnek - bár az még a jövő kérdése, mennyire is fogjuk "hardcore" appfuttatásra használni okosóránkat, amely a dolgok jelenlegi állása szerint legkorábban idén márciusban debütálhat, 349 dolláros alapárral.

 

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése