Egy kis agytorna mindenkinek kell!

Tech Hírek   |   2015.01.18 - 13:17   |   Írta: Pausch Rita   |   1599

Azt vettem észre, hogy a nők – tisztelet a kivételnek – jobban szeretnek különféle logika játékokkal játszani, mint bármelyik másik típussal. Candy Crush, a szokásos Jewel és egyéb „színpasszintós” játékokkal már számtalan csajt láttam a metrón és egyéb helyeken szórakozni. Persze ez nem jelenti azt, hogy a pasik ne játszanának ezekkel, de mintha egy kicsit mégis a gyengébb nem felé dőlne a mérleg. A kedvesem szerint azért van így, mert a nők szeretnek kombinálni… Én ezt nőként tagadom.

Azt viszont nem, hogy én is az ilyen típusú játékokat szeretem, és igazán élvezem, ha egy kicsit ezekkel pihentethetem az agyam. Nem olyan rég viszont rátaláltam az App Store-ban egy olyan játékra, ami szórakoztató, nem mellesleg hasznos és a kedvesem ugyanolyan szívesen játszik vele, mint én. (Vagyis nem piszkál, hogy megint színes köveket pakolok.)

peak1

A Peak elnevezésű játék valójában a kognitív képességeket fejlesztő agytorna, ami mindennapi gyakorlásra sarkallja a felhasználót és közben nem is válik unalmassá, hiszen az alap, ingyenes verzióban minden nap más játékokkal lehet játszani.

Régebben Candy Crush közben, azért elgondolkodtam némi lelkiismeret furdalással, hogy ez mire is jó azon kívül, hogy elszúrom az értékes időmet? Persze a válasz az volt, hogy kicsit kikapcsolok legalább, de azért ez sohasem nyugtatott meg teljesen. Itt viszont sokkal jobb érzés, hogy a játék amellett, hogy szórakoztató, még hasznos és értelme is van. Itt nem csak játszom, de közben fejlesztem a memóriám, az összpontosító és a problémamegoldó képességem, a nyelvhasználatom (angolul) és a mentális gyorsaságom. Vagyis a kikapcsolódás sem egy üres haszontalan dolog. Ráadásul megadott keretek között végzem, hiszen az app minden napra tartogat egy nekem előirányzott „edzést”, amit végig kell csinálnom. Ez pedig valahogy minden alkalommal éppen elég is, még annak ellenére is, hogy nem vesz igénybe túl hosszú időt és élvezem minden pillanatát.

peak2

Minden nap az „edzés” végén egy összesítést is kapok a teljesítményemről. Láthatom, hogy mennyit fejlődtem és az eredményeimet összevethetem a korcsoportom, vagy bizonyos szakmák átlagértékeivel. A játéknak az ingyenes verziója is tökéletesen használható, de a pro még több funkciót tesz elérhetővé.

Íme, egy ingyenes agytorna, amit magunkkal vihetünk bárhova akármelyik iOS készülékünkön! Letölthető itt: Peak


Kommentek megjelenítése