Az Apple beerősít Kínában

Tech Hírek   |   2015.01.16 - 19:27   |   Írta: Pausch Rita   |   719

Az elkövetkező hetekben az Apple Kínában terjeszkedik. A műveletekről a kiskereskedelemért felelős alelnök, Angela Ahrendts, beszélt a kínai Xinhua hírügynökségnek. Az Alma kínai terjeszkedési stratégiáját szinte agresszívnak is nevezhetjük, hiszen az elkövetkező öt hétben öt üzletet nyitnak, pont időben a február 19-én kezdődő kínai Újév és persze a kínai vásárlási szezon előtt.

Apple-China

„Négy, számunkra egészen új városban is nyitunk üzleteket.” – mondta Ahrendts a Xinhua-nak. 
Az öt tervbe vett üzletből egyet már meg is nyitottak Kína egyik legfontosabb ipari városában, és a Foxconn egyik otthonában, Csengcsouban. A következő, West Lake Apple Store elnevezéssel, Hangcsou városában nyílik január 24-én.

A most nyíló boltokkal együtt összesen már húsz hivatalos Apple üzlet lesz a kínai térségében (Hong Kong-ot is beleszámítva), de a cég összesen negyvenet tervez az elkövetkező években megnyitni. Ahogy Ahrendts elmondta a hírügynökségnek az Apple egyre nagyobb hangsúlyt fektetet a kínai piacra, ami a kiskereskedelmi igazgató szerint „manapság óriási és fontos piac minden globális nagyvállalatnak”.
Kicsit sem túlzóak Ahrendts kijelentései a kínai piac jelentőségéről, hiszen például az egyik sanghaji üzlet a világon a legforgalmasabb Apple Store, átlagosan napi 25 000 látogatóval. De az online kínai Store sem panaszkodhat, egy év alatt nyolcvan százalékos emelkedést mutatott.

Azt is megtudhattuk az Almás vezetőtől, hogy kínai munkaerőket keresnek az új infrastruktúra kiépítéséhez, de persze mindenképpen tartani szeretnék a rájuk jellemző kitűnő ügyfélkiszolgálási rendszerük színvonalát.

Ahrendts azt már nem árulta el, hogy a többi három üzlet hol nyílik, de az Apple weboldalán már 15 olyan kínai városba is keresnek bolti eladókat, ahol egyelőre még nincs is Store.

Ahhoz képes, hogy  tavaly micsoda botrányok voltak Kína és az Apple között, mostanra egész jól alakul a kettőjük kapcsolata...

Forrás: MacRumors
Kép: CultofMac


Kommentek megjelenítése