A füves app

Tech Hírek   |   2015.01.07 - 17:26   |   Írta: Pausch Rita   |   767

Gyakran hallani, hogy mindenre van már alkalmazás. És tényleg. Bizonyos helyeken már alkoholt és füvet is lehet házhoz rendelni vele.

nestdrop

Meglepő módon azonban nem Amszterdamról van szó. A Nestdrop alkalmazás székhelye egész pontosan Los Angeles. Bár a fejlesztők több akadályba is ütköztek már a helyi szabályozás és a kényes szolgáltatás ütközéséből kifolyólag, de ennek ellenére is komolyan fontolgatják az app kiterjesztését más városokra is, mint például San Francisco.

Az is érdekes, hogy az alkalmazás elérhető az iTunes-ban, különösen, hogy nemrég viszonylag sok alkalmazást dobtak vissza különféle indokokkal, ez azonban úgy tűnik minden követelménynek megfelelt.

Persze azért nem olyan egyszerű ez az egész, hogy bárki megad egy adagot és azt házhoz kapja. Nestdrop a helyi egészségügyi intézményekkel együttműködve csak orvosi rendelvényre, egészségügyi célzattal szállít ilyen anyagokat. Úgyhogy a felhasználóknak, akik ilyesmire tartanak igényt, fel kell tölteniük egy fotót magukról a recepttel, amin az orvos felírta a marihuánát, valamint az orvosi marihuánához tartozó azonosító kártyáról is kell kép. Ezen adatok beszolgáltatása után azonban semmi akadálya a megfelelő fajta kiválasztásának, megrendelésének és akár egy óra alatti kézhezvételének.  

Persze az áruház másik profilja az alkohol megrendelés is jól jöhet egy nagy házibulin, amikor a környéken nincs nyitva semmi... Nem csoda, hogy már több neves sajtóorgánumban is szó esett erről az alkalmazásról. Valóban egyedi! 


Kommentek megjelenítése