Hét tipp az új tabletünkhöz

Tech Hírek   |   2014.12.28 - 19:20   |   Írta: H.A   |   1184

b186cfcd-db6f-4278-b922-0c8bec82d1ea-620x372

A tablet nagyszerű ajándék karácsonyra – sokoldalú, hasznos és szórakoztató –, feltéve, hogy ki tudjuk hozni belőle a maximumot.

A The Guardian angol napilap hivatalos oldala most összeszedett hét olyan dolgot, amit mindenképpen érdemes kipróbálni az új készüléken.

Fiókjaink szinkronizálása

A tabletek éppen annyira hasznosak, mint a rajta lévő adatok, így az email-fiókok, a névjegyek vagy éppen a könyvjelzők szinkronizálása nagyszerű kiindulópont az új tulajdonosok számára.

Az első szinkronizálás biztosan tovább tart majd egy percnél, így győződjünk meg róla, hogy stabil az internetkapcsolatunk.

Tegyük biztonságossá tabletünket

Ha megvagyunk az adataink feltöltésével, ellenőrizzük le, hogy biztonságos-e a tabletünk.

Győződjünk meg róla, hogy készülékünket védi-e valamilyen jelszó (pl. PIN-kód) vagy esetleg egy ujjlenyomat-olvasó. Amennyiben nincs beállítva, megtehetjük saját magunk a Beállítások menüpontban, az előbb felsorolt módszerek közül bármelyiket aktiválhatjuk.

Töltsünk le alkalmazásokat

Rengeteg applikációt tehetünk fel új készülékünkre, kezdve a fényképszerkesztéstől a csillagok felfedezéséig.

Az App Store-ban érdemes megtekinteni a legnépszerűbb app-ok listáját, mert azokkal nem nagyon nyúlhatunk mellé, és biztosan találunk olyan alkalmazást, ami nekünk is megtetszik.

Ha nincs semmilyen ötleted, itt megtekintheted a Guardian listáját, ami az év 25 legjobb applikációját tartalmazza.

Telepítsünk fel néhány játékot

A tabletek csak játékokkal tudnak igazán szórakoztatóak lenni. Szerencsére több ezer játék közül válogathatunk, vannak kártyajátékok, társasjátékok, kalandjátékok, de persze nem maradhatnak ee a lövöldözős játékos sem.

Ne ess azonban kétségbe, ha nem tudsz dönteni, az alkalmazásokéhoz hasonlóan a Guardian a 25 legjobb játékról is csinált egy listát, amit itt tekinthetsz meg.

Nézzünk filmet

Az igazán jó filmnézéshez nagy, éles és jó háttérvilágítással rendelkező készülékek szükségesek, ami a legtöbb tabletre igaz. Az Apple természetesen biztosít nekünk lehetőséget filmkölcsönzésre –vagy vásárlásra, de van több streames szolgáltatás is, amely még ennél is többet nyújthat.

Az egyik legjobb ilyen a Netflix, amely csak 5,99 fontba kerül havonta, cserébe gyakorlatilag bármit megnézhetsz. Persze saját filmet is rárakhatsz a készülékedre, ebben az esetben ráadásul fizetned sem kell.

Sorozatjunkieknak is ajánljuk

Ha a filmekkel szemben inkább kedvenc sorozatod legújabb epizódját néznéd meg, akkor is van több olyan megoldás, amivel élvezheted például a Doctor Who részeit.

A BBC Player, az ITV Player, a Sky Most TV-je, vagy a már említett Netflix mind nyújt olyan szolgáltatást, amivel kedvedre válogathatsz a legnépszerűbb televíziós műsorok között.

Vetíts ki mindent a tv-képernyőre

Sorozatokat, fotókat és filmeket nézni a tableten is nagyszerű dolog, de ha van például egy Smart TV-d, akkor kábelek nélkül is képesek lehetünk kivetíteni a televíziónkra a tablet tartalmát wifin keresztül.

Ebből a listából is leszűrhető, hogy a tablettel szinte bármi olyan meg lehet tenni, mint mondjuk egy számítógéppel, próbálgassátok és használjátok egészséggel új készüléketeket!

Forrás: theguardian.com

 


Kommentek megjelenítése