Idén a gyerekek már követhették a Mikulást

Tech Hírek   |   2014.12.26 - 19:13   |   Írta: Pausch Rita   |   863

Az idei karácsony slágere a tengerentúlon az volt, hogy a gyerekek virtuális formában nyomon követhették a Télapó karácsonyi útját.

apple santa

Az angolszász területeken ugyanis nem az angyalka, vagy Jézuska hozza a karácsonyi ajándékokat, hanem maga a Mikulás, aki a kéményeken lemászva, a kandallókon keresztül jut be az otthonokba. Vagyis Mikulás, akit egyébként angolul Santa Clausnak hívnak, egyetlen éjszaka alatt jut el minden jó gyerekhez az egész világon és viszi el nekik az ajándékokat. A gyerekek pedig türelmetlenül várják, hogy reggelre megkapják ezeket.  

A NORAD segítségével a műszaki beállítottságú, „tech” generáció modern gyermekei viszont már egészen más módon várhatták idén az ajándékaikat, mint korábban. Vége lett a találgatásoknak és annak, hogy a szüleikhez rohangáljanak kérdezgeti, merre járhat a Santa. Egy alkalmazással ugyanis lehetővé vált a kíváncsi gyerkőcöknek, hogy „nyomon követhessék” a Mikulás útján a világon. Így már nem csak a DHL, a Fedex, vagy az UPS csomagok lettek lekövethetőek, de a Télapó „csomagjai” is.  

A NORAD alkalmazás ingyenes, sőt jár mellé egy játék is és némi infó a NORAD-ról. Aki pedig nem akarta letölteni, azoknak elérhető volt a NORAD weboldalon és Twitteren is az infó, hogy merre járt éppen az öreg szakállas.

Mondjuk, ha már online elérhető Mikulás-követésről van szó, akkor ennél az alkalmazásnál is mókásabb a Google Mikulás követő oldala, ami még mindig elérhető és lehet vele játszani azután is, hogy a Télapó már befejezte hivatalos útját. A Google és a NORAD nézegetésével egyébként csak annyi gond volt, hogy cseppet sincsenek szinkronban. Egyazon időben két teljesen más helyre jelölték az öreget.

Aki viszont idén sehogy sem boldogult a Mikulás kérdéssel az Siri volt, ő ugyanis túlságosan földhöz ragadt válasz adott arra a kérdésre, hogy hol van épp a Mikulás (Santa Claus). Egész egyszerűen megmutatta a térképen, hogy hol van Santa Claus nevű település. Úgy tűnik az Apple nem igazán foglalkozott ezzel a Mikulás kérdéssel.

Talán idővel a különféle népek, különféle hitvilágának megfelelő ilyen alkalmazások is születnek és akkor akár a magyar gyerekek is követhetik majd az angyalka útját a világban. Ki tudja akár már jövő karácsonykor is… 


Kommentek megjelenítése