5 ok, amiért elbukhat az Apple Watch

Tech Hírek   |   2014.12.20 - 22:46   |   Írta: Máté Gergő   |   1164

A viselhető eszközök piacán a különböző okos órák nem számítanak nagy újdonságnak 2014 végén. Sok gyártó dobott már piacra többé-kevésbé sikeres és abszolút sikertelen termékeket egyaránt. Most sorra vesszük, hogy a Watch miért bukhat el.

fail-apple watch-578-80

1. Nem válik nélkülözhetetlenné:

Az iPod ezernyi zenét kínál hallgatásra az ember zsebében, az iPad birtokában minden fontos PC-s funkciót magunkkal vihetünk, az iPhone-ok pedig megváltoztatták az okos telefon fogalmát. Jól láthatjuk, hogy az Apple legnagyobb dobásai piacformálóak és óriási hatásúak, de elmondhatjuk ugyanezt az Apple Watch-ról? Igaz sok mindenre képes, de ezek közül egyik sem olyan, melyet más eszköz ne tudna. Sajnos az egészségügyi és fitnesz adatok összegyűjtése nem akkora dobás, mint ami az almás cégtől megszokott.

fail-ipod-580-90

2. Kell hozzá egy iPhone is:

A legújabb iPhone-ok nélkül a Watch nem igazán hasznos társ. Ez kissé baklövésnek tűnik, hiszen több millió egyéb rendszerű okos telefont használnak a potenciális ügyfelek. Az almás cég általában mindenki számára ajánlható, de ebben az esetben csak a saját, már meglévő iPhone-os ügyfelek jelentik a célközönséget. Pedig a piacon léteznek átfedések: egy PC-vel rendelkező felhasználó vásárolhat iPad-et és egy Samsung tablet birtokosa is használhat MacBook-ot, azonban az Android-os telefonnal rendelkező nem tudja kihasználni az Apple Watch-ot.

fail-iphone-580-90

3. Az emberek nagy része nem hord karórát:

…és aki visel az is hamarabb nézi meg a telefonján az időt. Az előbbi példából kiindulva a felhasználók rendelkeznek iPhone készülékkel és ez bőven kielégíti az igényeiket a dátum és idő ismeretével kapcsolatban.

 

4. Egy újabb kütyü, amit magunkkal hordunk:

Konkrétabban magunkon. A kor embere számára nem újdonság, hogy temérdek digitális készülékkel indul útra nap, mint nap. A telefonok, tabletek, kézi konzolok vagy kamerák és digitális fényképezők jelentős számban fordulnak elő a fogyasztóknál. Az Apple Watch felhasználói legalább egy iPhone-al rendelkeznek és az Apple okos órája sajnos nem rendelkezik olyan nélkülözhetetlen funkcióval, ami miatt „kötelező” lenne magunkkal cipelnünk.

fail-cost-580-90

5. Nem olcsó mulatság:

A belépőszintű Apple Watch 350 dollár, ami 150 dollárral több, mint amennyibe az iPhone 6 kerül egy szerződéssel. Előbbi egy divatkelléknek számít, ami néhány egészségügyi funkcióval rendelkezik, de nincs valódi okunk megvásárolni, míg az utóbbi az Apple legmodernebb okos készüléke. Ha ezen az áron marad a termék, akkor nagyon valószínű, hogy viszonylag kevés érdeklődőre számíthat a cupertinói vállalat.

Forrás: techradar.com

 


Kommentek megjelenítése