Nem adják fel az Apple Mapset

Tech Hírek   |   2014.12.07 - 23:50   |   Írta: H.A   |   886

applemaps

Az Apple álláshirdető aloldala szerint új munkatársakat keresnek az Apple Maps fejlesztésére, amiből az is kiderül, hogy a Siri és Passbook szolgáltatásait is integrálni fogják bele.

Amire mindenképpen szükség van, hogy a közösség erejével lehessen a térkép adatait frissíteni, mint ahogy a Google Maps esetében is felvehetünk egyéni leírásokat és üzleteket adott helyeken. A hirdetés szerint crowdsourcing szolgáltatásokat is fejlesztenie kell a jelentkezőknek, szóval egyértelműen ebbe az irányba akarnak haladni. 

A Siri fejlesztésével egyértelműen használhatóbb lenne a térkép, főleg hogy a digitális asszisztens jobban értelmezi az utasításokat mint a többi platform hasonló megoldása. A Passbook kiegészítés pedig szintén az üzletek összekapcsolását segíti elő, így a jövőben elképzelhető hogy egy helyen tudunk felvenni pozíciót és Passbook promóciókat a vállalkozásunk számára.

Habár elsőre elég gyengén nyitott az Apple saját térképszolgáltatása, a sok felhasználói adatnak köszönhetően ma már sokkal használhatóbb. Persze így is sok szempontból le van maradva a Google-höz képest, viszont jó látni hogy nem adják fel, és így nem kerül monopol helyzetbe ezzel is a keresőóriás.

Akit esetleg érint az Apple állásajánlata, itt tudja elolvasni:

jobs.apple.com


Kommentek megjelenítése