Immár hivatalosan is megvan Steve Jobs

Tech Hírek   |   2014.10.24 - 13:00   |   Írta: Pausch Rita   |   640

Már több ízben is olvashattatok híradást a készülő Sony moziról, ami feltehetőleg Jobs címen fut majd. Még azt írom feltehetőleg, mert csak nemrég változott a kiírás, eddig csak úgy szerepelt a filmes adatbázisban, mint címtelen Steve Jobs életrajzi film. Mostanra a film fontos alappillérei rögzítésre kerültek.

christian bale steve jobs

 A Walter Isaacson nagysikerű könyve alapján készülő forgatókönyv írója végig fix pont volt a projektben. Kezdettől biztos volt, hogy Aaron Sorkin lesz a forgatókönyvíró. A rendező személyének kiválasztása már nem ment ilyen egyszerűen. Egy kis David Fincher kitérő után, került fel Danny Boyle rendező neve is az iMDb oldalára. A főszerepre, vagyis Steve Jobs alakítására azonban már annyiféle változatot végigzongoráztak, hogy csoda, hogy sikerült végül eldönteni. Mostantól hivatalosan is a legtöbb folytatást megért, de immár kiszuperált Batman, Christian Bale játssza a megtisztelő szerepet.

Vicces, hogy még David Fincher szerette volna a színészt a főszerepre, amikor arról volt szó, hogy ő lesz a rendező, de mivel kevesellte a pénzt, így a direktori székbe végül Boyle került, de új elképzelésekkel. Miután a főszerepre a szintén szóba került Leonardo DiCaprio kiesett a kalapból Boyle Fincherhez hasonlóan végül Bale mellett voksolt, így most már hivatalosan is a színész alakítja Steve Jobs-ot. Ráadásul meghallgatás nélkül. Az alábbi interjúból az is kiderül, hogy például Sorkin teljesen elégedett a választással.

Úgy tűnik ehhez a filmhez nem csak a stáb áll nehezen össze. A Jobs cím szintén nemrég került fel hivatalosan, bár furcsa, hogy az Ashton Kutcher főszereplésével készült és nem túl sikeres, korábbi életrajzi film szintén ezen a címen futott. Amennyiben lehet hinni a pletykáknak a készülő film azért jelentősen más lesz, mint a korábban készült, mert a Jobs-ra annyira jellemző keynote-ok felől közelíti majd az eseményeket.   

http://youtu.be/7Dg_2UJDrTQ


Kép: The Hollywood Reporter


Kommentek megjelenítése