Tölts fel az iPhone-od a saját energiáddal!

Tech Hírek   |   2014.10.22 - 19:46   |   Írta: Pausch Rita   |   1060

Talán veletek is előfordult már, hogy észrevettétek bizony alacsony százalékon van a telefon töltöttsége. Jellemzően ez akkor fordul elő a leggyakrabban, amikor egy fontos hívást vár az ember, vagy találkozója van, vagy egyszerűen csak égető szüksége lenne az iPhone-ra, de töltő sehol. Innentől persze azon aggódunk, hogy vajon mivel is töltjük fel a telefont, amikor lemerül, vagy hol találunk konnektort… Ha túl jól ismeritek a helyzetet, akkor remek hírünk van. Mostantól nincs szükség se konnektorokra, se számítógépre, de még áramra se ahhoz, hogy feltölthessétek a készüléket.

ampy

Már Edison is foglalkozott a mozgási energiával, de valószínűleg azért azt sohasem gondolta volna, hogy úgy 80 év múlva így fogják hasznosítani. Ugyanis az Ampy megoldotta a helytől kötetlen töltést, méghozzá mozgási energiával.

Hogy mi? Mozgási energiával tölteni? Hogyan? Nos, annyi a dolga a felhasználónak, hogy mozgással felölti a kütyüt, ami leginkább egy külső adattárolóhoz hasonlít, és már mehet is a töltés. Egy 140 grammos 6,3 cm-es kocka alakú kis eszköz az Ampy. Bárhol, bármikor, bármilyen mozgással tölthetjük, hogy aztán bárhol, bármikor tölthessük a telefonunkat! Lehet vele gyalogolni, ugrálni, futni, biciklizni, vagy akármit, ami tetszik. Az egészben a legnagyszerűbb pedig az, hogy a legtöbben amúgy is mozognak, sportolnak, vagyis mindez az energia amúgy csak elveszne. Így viszont még hasznosítható is, ráadásul életünk egy fontos eszköze számára, az iPhone-hoz! Összefoglalva: olcsó, környezetbarát, mondhatni bio, mindig kéznél van, hiszen nincs helyhez kötve, vagyis nagyon praktikus darab.

Ráadásul minél többet mozog valaki, annál jobban tölti az eszközt és mivel kicsi és könnyű, így bárhova elvihetjük magunkkal akár a zsebünkben is. Töltjük, töltünk vele és megint töltjük. Ennyi az egész. Akár egy hétre elég energiával is feltölthetjük a kis masinát akár egy futással, vagy egy biciklizéssel.

Az Ampy jelenleg egy Kickstarter kampány keretében előrendelhető és bár csak jövő nyáron szállítják a kész a terméket, de akkor is nagyon megéri majd azoknak, akik megvásárolják, hiszen nem csak spórolhatnak vele,  de közben megoldanak egy problémát is vele.

http://youtu.be/vis3IxkkuPM


Kommentek megjelenítése