iPhone 6 szétszerelés: nagyobb telefon, nagyobb akku

Tech Hírek   |   2014.09.19 - 19:10   |   Írta: Máté Gergő   |   1837

Az iFixit arról híres, hogy bármit szétszednek, és aztán jól kielemzik. Jelen esetben az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus került terítékre. Nagy szerencsénkre mindent megosztanak egy liveblogon, így lépésről lépésre nyomon követhetjük a fejleményeket.

q28eievtslffdon8pknz

Nem könnyű a szétszerelés. Speciális Pentalobe csavarhúzóra van szükség hozzá és egy tapadókoronggal lehet eltávolítani a kijelzőt a többi résztől vigyázva arra, hogy a TouchID szenzor ne sérüljön meg.

Az iPhone 6 Plus-ban igen komoly 2915 mAh kapacitású akkumulátor található, mely majdnem a duplája az iPhone 5S 1560 mAh-jához képest. Viszont ha összehasonlítjuk a szintén 5.5 hüvelykes OnePlus One 3100 mAh kapacitású akkumulátorával, vagy a Galaxy Note 3 3200 mAh-s akkumulátorával, akkor ez kevesebbnek tűnik.

Nem kerülte el a figyelmét az iFixit csapatának az iPhone 6-osok 1 GB RAM-ja sem. Manapság a legtöbb csúcskategóriás Android-os telefonban 2-3 GB van, de az új iPhone-okkal kapcsolatban senki nem panaszkodott lassúságra.

Mindent összevetve az iPhone szétszerelése egyelőre nem hozott meglepetést. A megosztott képek viszont gyönyörűek, mint mindig:

zywbtgs2fxoqqct7njmr

Forrás: gizmodo.com


Kommentek megjelenítése