Ismét a divatvilágból igazolt az Apple

Tech Hírek   |   2014.08.06 - 20:16   |   Írta: Máté Gergő   |   603

Az Yves Saint Laurent európai igazgatóját és kereskedelmi igazgatóját szerezte meg a cupertinói vállalat Catherine Monier személyében. Forrásaink szerint Monier nyár elején hagyta el a párizsi divatcéget és pár hete már az Apple-nek dolgozik. Állítólag a háttérben az Yves Saint Laurent korábbi vezérigazgatójának, Paul Deneve-nek és Speciális Projekt csapatának az érdekeltsége áll. Deneve ugyanis a tavalyi évtől szintén az Apple csapatát erősíti és nagyon úgy fest, hogy szüksége volt egy régi, megbízható kollégára a projektjéhez.

apple-to-hire-former-yves-saint-laurent-ceo-paul-deneve-for-special-projects-64723-1

Monier 2012-ben kezdett a francia vállalatnál dolgozni, méghozzá Deneve alatt. Jelenleg Paul Deneve csapata fontos kereskedelmi stratégiát tervez és irányít az Apple-nél. Főként a divat, marketing és a hordozható kellékek és eszközök témakörét boncolgatják. Monier érkezése azért lehetett ennyire esedékes, mert ősszel az Apple több fitnesz orientált hordozható eszköz debütálását is tervezi, ezért tapasztalt szakértőre volt szükségük.

…és ez nem minden. A Burberry egykori vezérigazgatója, Angela Ahrendts az Apple senior alelnöke lett az online kereskedelmi osztályon. Ez a divat szupertrió olyan kevésbé ismert, de szintén rutinos kollégákkal egészül ki, mint a Burberry Social Media volt marketing igazgatója, Musa Tariq, így az Apple valóban rendkívül felkészült a szenzorokkal megpakolt fitnesz és egészség központú kiegészítők és eszközök piacára.

Forrás: 9to5mac.com


Kommentek megjelenítése