Új és olcsóbb iPod Touch verzió

Tech Hírek   |   2014.06.27 - 09:43   |   Írta: Pausch Rita   |   866

Mától az USA-ban csökkentek az iPod touch árak és ezt hamarosan az egész világra kiterjesztik. Sőt egy új, kisebb kapacitású 16 GB-os modell is kikerül kamerával. Bár 16 GB-os modell tavaly már piacra került, de kamera nélkül és csak fekete és fehér színben, amit most gyorsan vissza is vontak. Mostantól viszont a 16GB-os kamerás modell az összes többi iPod touch készülékhez hasonlóan mind a hat jelenleg létező iPod színben elérhető lesz.

ipod touch

Persze a iPhone-ok világában teljesen érthető az árcsökkenés, hiszen a iPod touch-ra a kereslet egyre fogy. Ha nagyon csúnyán és sarkosan akarnék fogalmazni a kütyü egy buta és telefonálásra alkalmatlan dolog, amire azoknak, akiknek van iPhone-ja (vagy bármilyen okostelefonja) valójában semmi szüksége. Na, most ezzel a tollvonással a vásárlók elég nagy részét ki is zártuk. 

Ugyanakkor például Rene Ritchie az iMore.com főszerkesztője szerint kitűnő választás gyerekeknek. Bár valóban első hallásra jónak tűnhet egy olyan készülék a gyerekek számára, amivel telefonálni gsm hálózaton ugyan nem lehet, de wi-fi csatlakozási lehetőség folytán például FaceTime (vagy Viber) beszélgetésre alkalmas a szülőkkel (esetleg barátokkal), lehet vele zenét hallgatni, játszani, fényképezni és videót készíteni. Hazai viszonylatok közt nehezen elképzelhető még csökkentett árral is, hogy az átlagcsaládok kedvence lesz a készülék. A legtöbb szülő vagy odaadja a saját készülékét a gyerekének játszani, vagy vesz neki egy olcsó okostelefont. 

Szintén Ritchie ajánlása az iskolák számára is a készülék, mivel az amerikai iskolák szívesen használják oktatási célokra az iPadeket. Szerinte a gyerek kezek számára sokkal jobban használható a kis méretű iPod touch. Na, igen, azt hiszem nem kell belemennem, hogy ha valami csodás EU pályázat kapcsán a magyar iskolák hozzájutnának oktatási célokra iPod touch készülékekhez, hány foglalkozás alatt tűnne el az összes.

 

Vagyis, ha csak hazai viszonylatokban kutakodunk, akkor bár az árcsökkenésnek bizonyára örülni fogunk, de egyrészt félő hogy a nálunk eleve drágább készülékeknél (jelenleg 100.000. Ft körüli összeg), ez mennyire lesz jelentős csökkenés, másrészt továbbra is kérdéses az eszköz haszna. 

 

Én személy szerint méretéből adódóan talán fitnesz célokra tudnám a leginkább elképzelni, például futáshoz, biciklizéshez. Igaz, ahhoz viszont sokkal profibb hasonló árú gps-es termékek kaphatóak ezen a téren, sokkal tapasztaltabb gyártóktól.  forrás: iMore, Macrumours, The Verge




Kommentek megjelenítése