Intelligens ház eszközöket fejleszthet az Apple

Tech Hírek   |   2014.06.26 - 19:53   |   Írta: H.A   |   827

9437-1102-Screen-Shot-2014-06-02-at-23545-PM-l

Az Apple a Continuity bemutatásával egy olyan funkciót hozott el amire már több mint három éve vártam. Egyszerűen logikus hogy ha a lakásban az eszközök nagy része Apple termék akkor legyen köztük átfogó kapcsolat. Tegnap a Google I/O-n láthattuk ennek a Chrome/Android megfelelőjét, és konkurencia ide vagy oda, az biztos hogy idén végre elérkezett a connected eszközök korszaka.

A Google és Microsoft talán legnagyobb hátránya az Apple-el szemben hogy nem kifejezetten hardver gyártó cégek, és a hírek szerint az Apple ezt a különbséget most még inkább éreztetni szeretné az intelligens házak terén is.

Az iOS 8-tól elérhető a HomeKit framework ami segítségével szabványosan kezelhetjük az okos otthoni eszközeinket. Állítólag ehhez készül az Apple egy olyan logikai egységgel, ami a nappaliból vezérelhetné az egész lakást. Ebben beletartoznak a termosztátok, a fények, hangszórók és minden olyan készülékünk ami vezeték nélkül irányítható.

Személy szerint ilyen megoldásokat várok leginkább és remélhetőleg az Apple TV is kap hangvezérelhető frissítést hogy teljes legyen az “Apple lakás” érzés.


Kommentek megjelenítése