Nincs többé karc, beázás és tok sem!

Tech Hírek   |   2014.05.12 - 05:19   |   Írta: Pausch Rita   |   999

Teljesen lenyűgözött, amikor láttam egy Sony Xperia Z-t alámerülni egy (jó nagy) pohár vízben és utána is működőképes maradt. Rögtön az a tavaly nyári videó jutott eszembe, ahol egy Galaxy S4 és egy iPhone 5 strapa teszten (C|net) megúsztatták a készülékeket. Az iPhone bő 24 másodperc után megadta magát, a Galaxy meg vagy 2 perccel húzta tovább.

imprevious

Igazából azért nézem én az ilyesmit tátott szájjal, mert hajlamom van a bénázásra. Még a fotocellás ajtónak is képes vagyok nekimenni, azt meg jobb nem részletezni, hogy az eddigi készülékeimet hányszor ejtettem el, öntöttem le. Elővigyázatosságból a fürdőszoba közelébe sem viszek egyet sem, mert tuti, hogy sikerülni eláztatni. Potenciális tokigénylő vagyok az ütődések miatt és az sem baj, ha a tok vízálló is, mert sohasem lehet tudni hova ejtem a gépet…

A tokok viszont valljuk be, minél biztonságosabbak, annál esetlenebbek, vastagabbak és a szép készülékeknek, amiket esetleg pont a megjelenésük miatt vettünk, egész egyszerűen elrontják a külsejét. Így szuper ötlet, amikor egy cég ilyen atom biztosra gyártja a készülékeit.

imprevious2

A megoldás tehát adott. Lenne... De tegyük fel, hogy nem akarok Sony-t. Nagy, drága, nem tetszik. Vagy teljesen mindegy milyen indokkal, de én más készüléket akarok. Tegyük fel Apple-t szeretnénk. (Vagy valami mást.) De nagyon szeretném, hogy a készülékem tok nélkül is bírja a gyűrődést… Mi a megoldás?

Aki átérzi ezt a problémát ugyanolyan érdeklődéssel olvassa majd ezt, ahogy én tettem. Elképesztő cuccról találtam híreket! A Kickstarteren végre nem egy ezredik, unalmas tokot látni, amit valami extraként próbálnak elsütni, hanem egy olyan spray-t, amivel, ha befújjuk, lekezeljük a készüléket, az karc és vízállóvá válik. Annyi a dolog lényege, hogy az amúgy nanotechnológiát használó folyadékot, ha hagyjuk megszáradni a készüléken, akkor az egy különleges védő bevonatot képez a felületen és vagy három évre védelemmel látja el 30 dollárnyi összegért. A csoda neve: Impervious.

Ez így nekem már most elég jól hangzik. Bár rögtön felmerült a kérdés, hogy mindez hogyan érinti majd a mikrofont és a hangszórókat, de a fejlesztők szerint a működést nem módosítja vagy rontja. Sőt, annyira bíznak a termékükben, hogy szerintük, ha teljes külső és belső kezelést is elvégezne valaki a készülékén, akkor akár egy komolyabb merülést is bírna, de azért ezt kifejezetten mégsem javasolják. Azon esetek miatt, amikor a telefon belesik a fürdőkádba, vécékagylóba (Igen, ez elég gyakori a felmérések szerint!), ráborul valami, illetve a kisebb ütések okozta sérülések vagy zsebkarcok keletkeznének rajta, nem kell tovább aggódni.

Korábban csak egy hasonló eljárással foglalkozó cég volt, de nekik el kellett küldeni a telefont egy kezelésre és nem ilyen otthoni metódussal lehetett elérni a kívánt eredményt. Ha belegondolunk, hogy a nanotechnológiát például autóknál is alkalmazzák hasonló cél (vízlepergetés) érdekében, akkor ez a módszer lehet, hogy tényleg valós és működő megoldást jelenthet majd.

http://youtu.be/brzjddYo-po

Forrás: kickstarter.com


Kommentek megjelenítése