A FaceTime-al szivatná az Applet a Samsung

Tech Hírek   |   2014.04.24 - 13:58   |   Írta: Zoltan C   |   692

Hosszú ideig defenzív pályára volt kényszerítve a Samsung a legutóbbi tárgyalási napok alkalmával, de most két vélt szabadalomsértés kapcsán nekirontottak az almának a koreaiak. Az első sérelem nem is akármire, a Facetimera vonatkozik, a második pedig az iOS eszközök fotógallériájának felépítésére, amely egyébként eredetileg a Hitachi találmánya volt. Összesen 6.9 millió dollárt követel a Samsung mindezekért.

Screen Shot 2014-04-24 at 15.57.54

Feljegyzendő, hogy érdekes módon a Samsung pont abban az évben vette meg a videó szabadalmat (http://patft.uspto.gov/- amelyre a FaceTime is épül -, amikor az Apple alkalmazása debütált az iPhone 4-ben, tehát 2010-ben. Az Apple ügyvédei Roberto Garciát hívták segítségül az ügyben, aki a FaceTime protokollon dolgozott anno. Garcia elmondása szerint egy teljesen új találmány az övék, több tízezer sornyi kódot ő és munkatársai izzadtak össze megfeszített munkával.

A fotógalléria felépítését célzó támadásokra reagálva, Jim Storert, a Brandeis University számítástechnika professzorát kérték fel, mondja el a véleményét. Storer kifejtette, hogy először is köszönő viszonyban sincs a Samsung által a Hitachitól megvett szabadalom dizánja, az Apple által ténylegesen használttal. Szerinte a legnagyobb különbséget, a szabadalom régimódi listás megjelenítése. Szerint két teljesen más megközelítésről van szó, a hitachié pedig akkorában egyébként is elképzelhetetlen lett volna.

Közben lassacskán véget is ér a két cég aktuális nagy jogi csörtéjének első felvonása. E hónap legvégén el is vonul a bírónő és az esküdtszék, megvitatni a hallottakat, látottakat. Akárhogy is döntenek, nem kis pénzek forognak kockán.


Kommentek megjelenítése