Játékos fogmosás gyerekeknek

Tech Hírek   |   2014.04.07 - 10:58   |   Írta: Pausch Rita   |   1057

Tisztelet a kivételnek – a legtöbb gyerek nem nagyon szeret fogat mosni. Ez amolyan nyűgnek tűnik a srácoknak, amit a szülők csak feleslegesen erőltetnek. Ugyanakkor a különféle érintőképernyős kütyükkel játszani, az kifejezetten fordított helyzet, hiszen a gyerek nyafog érte és a szülő tart be néha azzal, hogy nem adja oda a különféle készüléket egy jó kis játékra.

Grush

A Grush Brush névre keresztelt fogkefe és a hozzá jól kitalált alkalmazás összehozta a kellemest a hasznossal. Ezúttal a szülő is szívesebben adja oda az iPhone-t, és a gyerkőc sem zombikat vadászik vagy állítja el apu készülékét vietnámi nyelvre.

A Grush Brush (Grush = Gaming Toothbrush) egy olyan fogkefe, amit érzékelőkkel láttak el, így összeköttetésben van egy alkalmazással. Ez idáig maximum a szülőknek lehet nagy dobás, de itt jön a csavar. A fogkefe egy játék kontroller szerepét tölti be, vagyis a gyerkőc a fürdőszoba tükörre erősített telefon kijelzőjén megjelenő játékot irányítja vele. Játék közben pedig alaposan megmossa a fogait. Még itt sincs vége, ugyanis a fogkefe az otthoni felhőbe adatokat küld a szülő számára a gyermek fogmosási szokásairól.

Tudom, hogy kicsit soknak tűnik ez az egész, de pont egy fogászati vizsgálat során mondta a fogorvosom, hogy hiába tanítják a gyerekeket megfelelően fogat mosni, a legtöbben nem csinálják jól és sokan felnőtt korukra komoly károkat okoznak az ínyükön a túlzott sikálással.

A sok fura és feleslegesnek tűnő kütyü és alkalmazás között azért időnként lehet találni egy-egy tényleg hasznos segítséget is. A Grush iOS és Android készülékekre is elérhető és természetesen cserélhető a feje, mint egy elektromos fogkefének.

 

http://youtu.be/Sk0XvqVouig

 

 

HasznaltAlma.hu


Kommentek megjelenítése