Egyszerűen eladhatatlanok az olcsóbb iPhone-ok

Tech Hírek   |   2014.03.08 - 06:35   |   Írta: H.A   |   572

Finoman szólva nem sikerült a legjobban az Apple olcsóbb-gyengébb iPhone-os próbálkozása, az 5c modell egyáltalán nem kelendő.

Digitimes forrásaira hivatkozó HWSW szerint hegyekben állnak az eladatlan, vagy inkább eladhatatlan iPhone 5C-készletek, annyira sikertelen a színes műanyag hátlappal újra kiadott iPhone 5. A lap úgy tudja, a gyártó Pegatron raktáraiban összesen kétmillió telefon áll, amelyeket azért kell tárolni, mert az értékesítési csatornákban, a szolgáltatóknál, kereskedőknél is egymillió darab halmozódott fel, amelyekért nem jelentkezik vevő.

image.aspx

Az új iPhone-ok tavaly őszi bejelentése előtt a legtöbben arra számítottak, hogy az Apple egy olcsó iPhone-t ad ki, az 5c modell viszont egyáltalán nem lett olcsó, csak az 5s csúcsverzióhoz képest egy kicsit olcsóbb – tulajdonképpen az iPhone 5 műanyagba csomagolt kiadásáról van szó. Az iPhone 5c szolgáltatófüggetlen nyitóára 185 ezer forint. Ez egyrészt (nem csak itthon) egy elég magas árszint, másrészt ennyiért már a legtöbb androidos csúcstelefont be lehet szerezni. Harmadrészt pedig, aki mindenképp Apple telefont akar és rá tud költeni 185 ezer forintot egy telefonra, annak már csak egy nagyon kicsit kell mellétennie, hogy megkapja az iPhone 5s-t.

A cikk forrása hvg.hu

Kapcsolódó cikkek: Az 5C kétes előmenetele

Válasz, női szemmel: Biztos, hogy elszúrta az Apple az 5C-t?

 

 




Kommentek megjelenítése