Az iHáziasszony egy napja

Tech Hírek   |   2014.03.06 - 13:05   |   Írta: Pausch Rita   |   1005
06. márc Az iHáziasszony egy napja

Mindig azt hiszem, hogy egyszer eljön az a pont, amikor már nem tudnak kitalálni az Apple termékekkel kapcsolatban olyan kütyüt, ami még nem volt.

Korábban már olvashattatok a legőrültebb termékekről, amiket csak iPhone felhasználók vásárolnak meg. Aztán arról is, hogy mi nők odavagyunk a különféle színes, mintás, csillogó tokokért, amikkel nem csak feldíszíthetjük az iPhone-t vagy az iPad-et, de még akár harmóniába hozhatjuk az öltözködésünkkel is. Itt viszont még közel sincs vége! 
Most elérkezett az a pillanat, amikor a női lét két másik szegmensébe is belopózik a technika. A konyhába és a szépítkezésbe.
 
Nézzük először a konyhát… A technológia megszállott háziasszony kisétál a konyhába, körbenéz majd odarak a hűtőre/ falra/ bármilyen függőleges felületre egy kis hűtőmágneshez hasonló négyzetet és egy mozdulattal ráteszi az iPad Mini készülékét. Ez egy Neutron S elnevezésű univerzális rögzítő, ami persze nem csak nőknek jó. De gondoltam mivel úgyis sütni fogunk, egy sikkes modern háziasszony már ilyen formában tárolja a recepteket, hiszen erre a célra már több alkalmazás is elérhető az iTunes áruházban. Megvan a remek recept, az iPad (iPhone) biztonságban, akkor gyorsan ellenőrzi az iPhone-ról az Egg Mindert, hogy van-e elég friss tojás otthon. Ha van, elkészíti a sütemény tésztáját, kinyújtja és két út is áll előtte a szaggatást illetően. Az első és határozottan olcsóbb verzió egy Apple megszállott idős asszony, Nancy Gravely, ötlete. Alma formájú kiszúrót használva szaggatja ki a tésztát, aztán gondosan minden alma süti jobb felső sarkából kiszakít egy darabot és már kész is az összetéveszthetetlen jel. A másik megoldás némileg költségigényesebb. Fogja az előzetesen megvásárolt iPhone formájú szaggatót és azzal esik neki a tésztának. A végeredmény garantáltan cuki lesz!

haziasszony2
haziasszony3Miközben sül a süti, bekaphat néhány falatot a HAPIfork elnevezésű iVillával, ami természetesen egy alkalmazással van összeköttetésben. Mivel háziasszonyunk figyel a vonalaira, ezért nem szeretne túl sokat és túl gyorsan enni. A villa pedig rezgéssel figyelmezteti is erre.
 
Amikor az Apple logó és iPhone formájú sütemények már az asztalon illatozva várják a hazaérkező családot, a háziasszony továbbáll az iPad készülékével, hogy egy szép sminket készítsen magának a „Szépség állomáson”, ami fából készült és nagyszerűen alkalmas arra, hogy az összes kence, sminkszer mellett az iPad, sőt az iPhone is nagyszerűen elférjen. Végül is ki tudja, sminkelés közben is szükség lehet rájuk. (YouTube videó a smink készítéshez?) Mindezt még meg lehet fejelni azokkal az alkalmazásokkal, amik segítenek kiválasztani a megfelelő öltözéket is. Hiszen ne csak a smink legyen szép!

haziasszony4
 
Jó, tudom, kicsit utópisztikus ez a kép, az viszont közel sem vicc, hogy az említett termékek mindegyike elérhető és megvásárolható. Tehát lehet, hogy én még nőként is mókásnak tartom ezt az egészet, de azért, ha körbenézek a technika újabb és újabb vívmányai, eszközei között, akkor hirtelen rádöbbenek, hogy lassan egy sci-fiben élek.

HasznaltAlma.hu


Kommentek megjelenítése