Cserélhető az új Mac Pro procija

Tech Hírek   |   2013.12.29 - 06:31   |   Írta: H.A   |   1040

mp13 apart main

Jó hírek azoknak akik épp mostanában terveznek befektetni egy új Mac Pro-ba: a legtöbb Apple termékkel ellentétben ennél úgy néz ki cserélhető a processzor.

 

mac pro removable cpu

Az elmúlt napokban az Other World Computing szét is kapott egy új gépet, és hivatalosan igazolták hogy otthon is cserélhető a proci. Ez azt jelenti hogy az új gép vásárlásánál nem kell azon gondolkozni hogy megér-e az egyel gyorsabb változat plusz 1000 dollárt, hanem később is vásárolhatunk CPU-t, ha már lejjebb mentek az árak. A szétszerelés után kiderült, hogy a memória modul, SSD, és a grafikus kártya mellett még a gép processzora is cserélhető vagy bővíthető lesz utólag.

macprotd 18

"Az OWC végrehajtott egy gyors szétszerelést az új Mac Pro-n, és bár a dokumentáció a szerelésről még csak pár sorból áll az már most megerősítést nyert, hogy a gépben Intel Xeon E5 processzor található és az valóban kiszerelhető és cserélhető lesz majd utólag. Mind a négy CPU amivel az új Pro rendelhető ugyanolyan LGA2011 foglalatban helyezkedik el az alaplapon."

macprotd 04

Az új kuka Mac Pro az eddig vonakodó professzionális PC felhasználók körében is kecsegtetően hat. Nem csak a kiváló ár-érték arány miatt, hanem a frissíthetőség és a kompakt megjelenésének köszönhetően is.

macprotd 20

Azt hiszem azért ez elég jó hír a a jövendőbeli Mac Pro felhasználóknak, különösen a mostani helyzetben amikor egy Retina MacBook Pro vagy egy iMac szervizelése vagy utólagos bővíthetősége szinte lehetetlen.

Kapcsolódó cikkek: Apple Mac Pro (2013)

Első benyomások a legújabb Mac Pro-ról


Kommentek megjelenítése