Kifogytak az ötletekből az Apple-nél?

Tech Hírek   |   2013.12.19 - 17:02   |   Írta: H.A   |   1029

Mikor rukkol elő valami igazán újjal végre az Apple? Ez a kérdés foglalkoztat most sok techfant...nem beszélve az almás cég riválisairól. Az alábbi videóban hozzáértők, magyarázzák el, hogy ők hogy látják a helyzetet. Ami biztos, hogy évek óta nem melengette meg szívünket semmiféle "breaktrough" termékkel az Apple. Persze, persze egyre jobbak és gyorsabbak az iPhone-ok, ugyanaz igaz az iPad-ekre, itt-ott változott a dizájn is. A Mac-ek pedig egyre vékonyabbak, könnyebbek és brutálisabb teljesítménnyel vannak felfegyverezve. Viszont lassan négy éve, hogy tulajdonképpen új kategóriát teremtett a cupertínói cég - ez volt az első iPad.

Kepernyofoto 2013-12-19 - 18.05.23

Egy szó mint száz, érthető ha sokan úgy gondolják, hogy jelenleg az Apple egyfajta "döglött halként" viselkedik a tech piac óriási óceánjában.... Szerencsére, a kép ennél sokkal összetettebb, sokszor temették már az Apple-t és leginkább az őt temetők kerültek dögrovásra. Erős ugyan a konkurenciaharc,egyre erősít a Google és a Samsung, de a gazdasági kimutatások, az eladási számok tisztán megmutatják, hogy egyáltalán nem kell elhamarkodnia semmit Tim Cooknak és csapatának. 9 millió iPhone 5s és 5c kelt és több mint 170 millió iPad. Impresszív, nemde? Minden szépen fogy, az emberek elégedettek, egyre több új felhasználót is sikerül megszólítani. Plusz ne felejtsük el, hogy az Apple rettentő erős a szoftverek piacán. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ők hozták létre az online szoftver, illetve tartalom vásárlást. Ha minden kötél szakad, erre még lehet egy ideig támaszkodni. Ez egy olyan ütőkártya és biztos bevétel, amivel a piac többi szereplője nem igazán rendelkezik. A csili-vili Apple szaküzleteknek szerte a világon, és a piacon egyik legjobb kiszolgálásnak pedig igen komoly vásárló megtartó és szerző ereje van. Továbbá, vegyük észre, hogy amióta Apple az Apple, mindig is remekül érezték, hogy mikor kell egy nagy dobást piacra dobni. Általában a kész ötletek már ott lapulnak a cupertínói boszorkánykonyhában és csak élesítésre várnak. Amikor anno '99-ben kijött az iMac, sokan úgy vélték más sikeres terméket már nem tudnak kitalálni. Aztán 2001-ben mégis megjelent az első iPod, ami megreformálta a zenehallgatást. Majd 2004-ben sokan biztosra vették, hogy majd a Dell kinyírja az iPodot...nos ebből csúfos leégés lett, és nem találjátok ki, de nem az Apple-nak. Ezután még 3 évbe tellett, hogy jöjjön a mindennél nagyobbat szóló iPhone. Innentől kezdve mondhatjuk: a tömegek és maga a piac is egyenesen elvárja már az Apple-től a világrengető újításokat. De ennél ezért megfontoltabb az almás vállalat: csúcsra járatják az aktuális sikerterméket/termékeket és a lehető legjobbkor odacsapnak valami újjal a konkurenciának, valami igazán kiforrottal.

Láthatjuk a törekvést, miszerint a Samsung vagy éppen a Sony egyszer életükben az Apple előtt szeretne járni. Rendre ki is hozták okos óráikat, amikből ebben a mostani formájukban nem lesz sikertermék, az már biztos. Ezzel szemben almáséknál: egyre több és több hírt, vélemény hallunk, olvasunk melyek szerint valamiféle "iWatch" van a láthatáron. Tegyük fel, hogy igen ez lesz az Apple legújabb, kategória- és stílusteremtő kütyüje. Tehát a konkurencia megelőzte őket... Na de, akkor azt is láthatjuk, hogy amit kiadnak a kezük közül - mondjuk "iWatch" néven - az bizony kiforrott is lesz.

Ti hogy gondoljátok? Szerintetek mégiscsak kifogytak az ötletekből, nem lenne már meg az a bizonyos "X"? Írjátok le, ti hogy látjátok!




Kommentek megjelenítése