Ezt válassza karácsonyra: iPhone-ok 100 ezertől 290 ezer forintig

Tech Hírek   |   2013.12.18 - 11:43   |   Írta: H.A   |   911

Idén először mutatott be két iPhone modellt az Apple, és ha számba vesszük a következő egy-két hónapban kifutó készletről még kapható korábbi készülékeket, összesen ötféle iPhone között lehet választani. Mindegyik jó választás lehet, és egyáltalán nem biztos, hogy a legdrágábbal járunk legjobban.

iPhone 4

A piacon jó eséllyel beszerezhető legrégebbi Apple mobil az iPhone 4. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a legolcsóbb is, kifutó készletekből 100 ezer forintért hozzá lehet jutni szolgáltatófüggetlenül is.

A négyes iPhone-tól nem szabad sokat várni, az egymagos processzorral, 512 MB RAM memóriával és 5 megapixeles kamerával rendelkező készülék fölött már eljárt az idő. Az iOS 7 technikailag éppen felmegy a telefonra, a telepítést senkinek sem ajánljuk, a zökkenőmentesebb használat érdekében érdemes az iOS korábbi verzióinak valamelyikénél meghagyni az operációs rendszert.

image.aspx

Az iPhone 4-et azoknak ajánljuk, akik főleg telefonálásra és facebookozásra szeretnének mobilt, de nagyon tetszik nekik az Apple készülékeinek formavilága és hangulata. Szintén egy 4-es lehet praktikus azoknak, akik még mindig bőven meg voltak elégedve a 3GS-ükkel, csak az már fizikailag használhatatlanná vált.

Mire jó?

- telefonálás, sms-ezés, e-mailezés

- e-könyvolvasás- böngészés

- egyszerű alkalmazások (pl. naptár, zenelejátszó) futtatása

- kis gépigényű játékok (a népszerűbb játékok többsége ilyen)

iPhone 4S

Nagyjából 30 ezer forintot kell többet fizetnie annak, aki a 4-es iPhone helyett inkább iPhone 4S-t választ. A jelenleg elérhető almás mobilok között talán ez a legjobb ár/érték arányú ugrás, hiszen a többletköltségért cserébe egy helyett két processzormagot és 5 helyett 8 megapixeles kamerát. Előbbi, a processzor, éppen annyival gyorsabb a korábbinál, hogy a 4S használata közben már ne jusson az embernek eszébe a “lehetne egy kicsit gyorsabb is” mondat - míg az iPhone 4-nél időnként azért felmerül a gondolat.

A teljes cikk itt olvasható: www.hvg.hu

 


Kommentek megjelenítése