Melyiket vegyük? Új Smart Cover vs új Smart Case

Tech Hírek   |   2013.11.07 - 06:16   |   Írta: H.A   |   1239

ipad air cover vs case back standing

Az iPad Air mellett teljesen új kiegészítőket is piacra dobott az Apple. A Smart Cover egy mágnessel kapcsolható össze és csak a képernyőt védi, míg a Smart Case befedi és védi a tabletünk teljes felületét. A Cover nem borít ugyan akkora felületet, de könnyű és vékony. Míg a Case több védelmet nyújt, de ugyanakkor nehezebb is. Na már most melyiket is szerezze be az ember fia, ha éppen most vásárolt egy iPad Air-t? Ebben próbálunk meg most segíteni!

 

ipad air cover vs case side standing
Először is tekintsük át miben mások ezek a kiegészítők az előzőekhez képest! Eltűnt az eddig megszokott kis fém zsanér az iPad-ek szélén ami a támasztást segítette, plusz a Covert most már csak három részre hajthatjuk az eddigi négy helyett. Mindez azt eredményezi, hogy állított helyzetben jobban hátradől az iPad Air, így kényelmesebb betekintési szöget biztosít az olvasáshoz. Viszont amikor szintén az új Coverrel fektetett, író pozícióba fektetjük gépünket, gyakorlatilag nincs különbség az iPad 4 kiegészítőjével szemben. Ugyan a Cover három sávja egy egyszerűbb, piramis szerű, átfedés nélküli struktúrát eredményez, mégis veszélyesebbnek érződik, főleg ha az ember siet és gyorsan kell összetekernie és kinyitnia.

ipad air cover vs case hero
Mi a helyzet ha az új Smart Cover és Smart Case áll szemben egymással? Összességében mindkettő remekül megtervezett darab, mikroszálas anyaga megóvja az iPad Air-t. A két különbség, hogy a Smart Cover csak a képernyőt védi és csak poliuteránból gyártják, a Smart Case ezzel szemben minden oldalról védelmet biztosít és bőrből készült. A Smart Cover a következő színekben érhető el: fekete, rózsaszín, sárga, kék, zöld, piros. A Smart Case pedig: barna, bézs, fekete, sárga, kék, piros. Hála a széles skálának, remélhetőleg mindenki meg fogja találni a neki tetsző színt!

ipad air cover vs case hinges
A betekintési szögek gyakorlatilag megegyeznek mindkét kiegészítő használata esetén, mind álló, mind pedig fekvő helyzetben is. Viszont remek dolog a Smart Case által nyújott extra védelem, plusz különösen jól néz ki a kihangsúlyozott almás logó hátul - természetesen ez csak az Apple által gyártott kiegészítőkre kerül rá.

ipad air cover vs case back down
Jóllehet a Smart Case méret és súlynövekedést okoz, de ennyit megér az extra védelem és összehasonlíthatatlanul jobban illeszkedik - minden értelemben - mint az előző generációs kiegészítők.

ipad air cover vs case tops
Hogy melyiket is érdemes végül megvenni? Ez csak attól függ, hogy megfelelő kompromisszumos megoldás-e nekünk a Smart Cover vagy pedig hajlandóak vagyunk áldozni (Smart Cover: 39$, Smart Case: 79$) extra védelemre és a prémium alapanyagra.


Kommentek megjelenítése