2014-ben megjelenhet egy ultravékony 12 hüvelykes MacBook modell.

Tech Hírek   |   2013.10.13 - 17:09   |   Írta: H.A   |   708

A KGI Securities munkatársa Ming-Chi Kuo szerint az Apple 2014-ben kiad egy 12 hüvelykes teljesen újratervezett ultravékony Retina kijelzős MacBook modellt. Kuo abban nem biztos, hogy az új vonal a MacBook Air-t váltaná le vagy egy teljesen új termékcsalád lesz, pontosabban valamiféle kagyló formát kaphat amitől még vékonyabb lenne mint a jelenlegi MacBook Air.

macbook air line-800x294

Ez az új modell a 11 hüvelykes Air hordozhatóságával vetekszik majd, de a Retina kijelzőnek köszönhetően ugyan olyan alkalmas lesz a mindennapi munkára mint a jelenlegi 13 hüvelykes modellek. Ming szerinte ez a modell ismét mérföldkő lesz a hordozható számítógépek piacán.
Egyébként Kuo állításai egyeznek a DisplaySearch elemzők véleményével akik a hét elején jelentették be, hogy az Apple tervezi egy 12 hüvelykes Retina kijelzős MacBook Air bemutatását a következő évben. Az új modell várhatóan egy nagy felbontású 2304x1440 pixeles kijelzőt használ majd.
Mindkét pletyka összhangban van a korábbi jelentésekkel, miszerint az Apple következő lépése az IGZO kijelzők bevezetése lenne számos hamarosan megjelenő termékében, így a nagyobb felbontású kijelzők kevesebb energiával is beérnék majd. Egyébként eddig Kuo elég jó előrejelzéseket adott az Apple még be nem mutatott termékeiről, mint például a Retina MacBook Pro megjelenéséről vagy a 17 hüvelykes MBP modell megszűnéséről.

Kapcsolódó cikk: Olcsóbb iMac érkezhet 2014-ben.

 


Kommentek megjelenítése