WWDC 2013 összefoglaló

Tech Hírek   |   2013.06.11 - 05:37   |   Írta: H.A   |   874

 

Tegnap este elkezdődött az Apple szokásos éves fejlesztői konferenciája. A két órás megnyitón az Apple elénk tárta  ők hogyan képzelik a jövőt és megmutatták az új termékeiket, megpróbálom röviden összefoglalni mi az amit kaptunk.A megnyitón először a hamarosan érkező új operációs rendszerüket mutaták be az OS X 10.9 Mavericks-et. Az új operációs rendszer rengeteg újítás tartalmaz majd, a fejlesztők mától letölthetik a nagyközönség valamikor ősszel kapja majd meg, gondolom hamarosan tele lesz az internet az új oprendszerrel.

A következő az új MacBook Air, azt hiszem ez elég jól sikerült és olcsóbb is lett egy 100$-al mindegyik modell. A 11 hüvelykes alap modell is 128GB SSD-t kapott, valljuk be a 64GB szinte semmire sem volt elég.

Alapból az összes Air 1.3GHz-es Haswell processzorral érkezik amit 150$-os felárért bővíthetünk 1.7GHz-re, ami jó hír a Haswell processzornak köszönhetően iszonyatosan meghosszabbodtak az üzemidők. A 11 hüvelykes modell közel 9 órát bír egy feltöltéssel a 13 hüvelykes modell akár 12 órán át üzemel ami 10 óra film nézést jelent az iTunes-ban.
Minden új Air már az Apple új AirPort technológiáját használja ami háromszoros gyorsaságot jelent a jelenlegi vezeték nélküli kapcsolathoz képest, de ehhez meg kell vennünk az új AirPort Extreme vagy Time Capsulát is.

 

macbookairs-800x447

Bemutatták az Új MacPro-t ami nem kis meglepetést okozott kiváltképp a küllemével, nekem elsőre R2D2 ugrott be róla, de sokan szemetes kukát vélnek benne felfedezni. A belső nem kérdés valami bődületes erőgépet pakoltak össze egyharmad akkora házba mint a régi MacPro. Arról, hogy mikortól lesz kapható még nincs hír, nálunk egyébként nagyon elenyésző a MacPro eladások száma, nem a magyar pénztárcához van kitalálva az Apple professzionális gépeinek az ára.

macpro

http://youtu.be/0KtILkzC-1g

 ios 7 mockup-250x443Ezután következett az iOS 7 bemutatása ami komoly ellentéteket váltott ki az emberekben. Volt akiknek nagyon tetszett a minimalista Flat Design, de voltak akik kiakadtak az iOS 7 láttán. Én úgy gondolom ne mondjunk addig véleményt míg nem látjuk élőben, valamint ez az első béta verzió hátha csiszolnak rajta még. Egyébként az új funkciók nagyon jók lesznek benne és iPhone 4 től mindegyik telefont támogatja. Be került még a támogatott eszközök listájába az iPad 2, iPad 3, iPad 4, valamint az 5 generációs iPod Touch is. Egyébként nekem se jött be így elsőre ez a minimalista tervezés, de majd meglátjuk hátha megszokjuk a dolgot.Az iOS 7 mától elérhető a fejlesztők számára, így pár napon belül sokkal több információnk lesz az Apple új mobil operációs rendszeréről.

Nos ennyi fért bele az Almának az idei WWDC megnyitójába, mag az esemény még 4 napig tart, de nem sok újdonságra számíthatunk. Azt hiszem őszig csend lesz, de akkor az iOS 7 és a Mavericks érkezésével kapunk majd iPhone 5S-t, új MacProt és MacBook Prot is.

MentésMentés


Kommentek megjelenítése