Háromszorosára nőtt a Google Drive

Tech Hírek   |   2013.05.14 - 22:25   |   Írta: H.A   |   704

240x191xgoogledrive.jpg.pagespeed.ic.KUpzUVgUaH

 

Úgy döntött a Google hogy összevonja a Gmail, Drive és Plus tárhelyeit, így ezentúl egy nagy ingyenes 15 gigás felhő alapú adatszolgáltatást nyújtanak.

 

Tulajdonképpen az iCloud számára nem közvetlen konkurencia a Drive, mivel az Apple Mac-en is az alkalmazásokba mentett fájlokat preferálja, így mappákat csak egyéb felhővel tudunk szinkronizálni. 

 

Ilyen területen évek óta leginkább a Dropbox a király, de Google most feladta a leckét. 

A gyakorlati tapasztalat azt mutatja hogy a Dropbox nálunk stabilabban szinkronizál, valamint lanon is jobban teljesít. De ahogy az lenni szokott a nagyobb felhasználói bázis több tapasztalatot és jobb fejlesztéseket biztosít szóval várhatóan a Google rendesen kiépíti a Drive rendszereit.

 

Van aki viszont nem ért egyet a bővítéssel. A Gmail folyamatosan bővülő tárhelyének eredeti célja az volt, hogy ne kelljen a felhasználónak az emailek tárolásával bajlódni, viszont ha más adatokat is tárolunk mellette akkor problémás lehet a korábbi emailek megőrzése.

 

Az Apple például a Photostream képeit nem számolja bele az iCloudban felhasznált adatokba, így a szabad 5 gigára alapesetben az programok közötti szinkronizálás és levelezés kerül ami átlagfelhasználónak bőven elég. Viszont várhatóan Drive mostani bővítésébe a Google Plus fotókat ezentúl bele kell számolni.


Kommentek megjelenítése