iPhone szervizelés azonnali csere helyett?

Tech Hírek   |   2013.05.12 - 22:08   |   Írta: H.A   |   1108

iphone 5 screen replacement hero

Az Apple híres a garanciális cseréiről, mivel ha az Apple Care vagy garancia idején belül történik a probléma az eszközünkkel, általában szinte azonnal cserekészüléket adnak. Például nemrég egy ismerősöm fél éves iPadén pixelhibák jelentek meg és így jogosan igényelhetett másikat.

Na de egy kijelzőcsere még nem tartozik a bonyolultabban szervizelhető gondok közé, és az viszont komoly tévhit hogy nehéz egy Apple eszközt szétszerelni/szervizelni. Igaz, az újabb Macbookok belseje valóban össze van forrasztva, és gyári alkatrészeket is nehéz szerezni, de egy iPhone vagy egy iPad szétszerelése közel sem olyan nehéz.

 

Tehát megoldható, sőt egyes helyeken már korábban is lehetett üveg és akkumulátorcseréket garancián túl is igényelni fix áron, valamint egyes Maceket is javítottak az Apple Storeokban. 

Viszont az Appleinsider szerint ősszel be lesz vezetve a mobil eszközök helyi szervizelése is.

Ezzel az Apple akár 1 milliárd dollárt is spórolhat évente, de érdekes kérdés hogy mennyire tántoríthat el néhány vevőt.

 

Más gyártók szervizelési hozzáállása sokkal problémásabb, az igazi érv amellett hogy új iPhonet adjanak hogy azonnal orvosolva legyen a probléma. Ha olyan probléma történik az eszközzel amit a boltban nem tudnak javítani valószínű ezentúl is új készüléket adnak.

Igaz, azt nem tudni minket hogyan fog érinteni. Hivatalos Apple bolt nincs az országban, csak viszonteladók. Bár a politikájuk általában megegyezik, nem tudni hogy az itteni eladók is kapnak e szervizes kiképzést, vagy más módon intézik a javítást.

 

Egy kis érdekesség: a Logitech egeremet lassan egy hónapja szervízelik, hiába az egyik legjobb egér márka, mégsem kapkodják el, valószínű ezután Magic Mousera váltok.


Kommentek megjelenítése