Mi a különbség Steve Jobs és Bill Gates között?

Tech Hírek   |   2013.05.08 - 12:27   |   Írta: viktorm   |   1259

A napokban Bill Gates tett pár olyan kijelentést, mellyel felkavarta a világsajtó állóvizét, állítása szerint ugyanis a Windows 8 és Surface tabletekkel nemsokára elérik az általuk kitűzött célt - írja Ben Bejarin a TechPinions-on. „A tabletek piaca lesz a végső mérce Steve Jobs és Bill Gates között.”

Az egyik legkövetkezetesebb tanács, amit az üzleti életben érdemes betartani - illetve jónéhány sikersztori veleje -, hogy találj ki egy olyan terméket, mely vágyat kelt benned, és használni is akarsz. Steve Jobs és Bill Gates is ezt az utat követte.

Bajarin szerint e két ember nemcsak fantáziáját elégítette ki, amikor termékeit megálmodta - azokat használni is akarta. Gates-nél ez a Windows XP Tablet PC-ben, Jobs-nál pedig az iPad-ben teljesedett ki.

A MacDailyNews által levont következtetés a „vízió” szó jelentését illetően: ha azt vesszük, ki milyen képességgel találja meg azokat az embereket, akiktől érdemes lopni,  majd a lopott ötletekből mennyire tud profitálni, akkor Gates a kitűnő víziók embere.


Kommentek megjelenítése