Mac játékok az E3 expón?

Tech Hírek   |   2013.05.06 - 23:30   |   Írta: H.A   |   663

A TechnologyTell megdöbbentő hírként állítja be hogy az idei E3 játék expón közvetlenül Macre megjelenő játékokat mutatnak be.

 

A helyzet az hogy szerintem ma már ez egyáltalán nem meglepő. Mióta Intel alapú gépek vannak, és létezik az iOS, az Apple termékek is komoly célpontjává váltak a játékipari fejlesztőknek. Főleg a 2010-es Steam megjelenés óta, már nincs is szükség külön gépre hogy normális játékélményben legyen részünk.

 

Konkrétan idén a júniusi E3 során főként független fejlesztők kalandjátékaira számíthatunk. 

 

A német Daedalic Entertainment csapattól több mint 5 különböző cím is bemutatásra kerül, ami közül talán a legszebb a Memoria, ami egy nagyon hangulatos kalandjátéknak tűnik.

e3-2013-memoria

Érdekes hogy az Amerikában nagyobb piaci részesedés ellenére európai fejlesztőktől jön a több játék, de ma már a digitális világban nincsenek határok. Konkrétan a következő érdekes játékot az orosz Nival készíti. Egy szerep-stratégia hibrid megoldásról van szó ami a Prime World névre hallgat.

e3-2013-primeworld

A Nival a tipikus példája annak hogy az iOS vonza magával a Mac játék fejlesztőket, tavaly még inkább a mobil platformra koncentráltak de most már a Prime World a fő projekt.

 

És a két legérdekesebb játék egy svéd csapatól, a Nordic Gamestől érkezik. Az egyik egy kaland fps ötvözet a Deadfall a másik egy hangulatos kalandjáték a The Raven.

 e3-2013-deadfall

Szóval a lényeg, hogy idén a Mac only felhasználóknak is érdemes figyelemmel követni az E3 eseményeit. Persze amellett hogy új Xbox és PS bemutatására is számíthatunk, amik szintén jól jöhetnek egy Mac mellé.


Kommentek megjelenítése