Csúszhat az iOS 7 Jony Ive miatt

Tech Hírek   |   2013.05.01 - 23:00   |   Írta: H.A   |   631

skeu

Az új rendszer közeledtével hatalmas pletykaáradat indult arról hogy Jony Ive, aki eddig a zseniális formatervekért felelt, most belenyúl az iOS arculatába, és ejtik az utóbbi időben kritizált "szkeumorf" designt.

A szekumorfizmus az Apple-ra régóta jellemző stílus ami nagyjából annyit tesz hogy a programok a való életben létező alternatívájukat utánozzák, mint például a naptár alkalmazás papírja.

 

Az elmúlt években viszont nagyon beindult a "flat" design ami ennek a szöges ellentéte, erre legjobb példa a Windows phone, az ő minimalista csempéivel. 

 

Pontosan nem tudni mit tervez az Apple, de az biztos hogy nem volt akkora nyomásnak kitéve hogy ők is kövessék ezt a trendet, de persze az iOS-re ráfér már egy kis vérfrissítés.

Én személy szerint remélem hogy nem állnak be a sorba és ha mégis váltanak akkor megmutatják hogy nem csak ez a két lehetőség van.

A hír mindenesetre igaznak tűnik és Ive tényleg dolgozik a szoftverek arculatain, szóval valamilyen változásra mindenképpen számíthatunk, és a Bloomberg szerint emiatt csúszhat a megjelenés.


Kommentek megjelenítése