Az Apple következő nagy dobása szoftveres lehet

Tech Hírek   |   2013.04.29 - 08:29   |   Írta: H.A   |   820

wwdc2013wallpaper

A Business Insider szerint a WWDC idén kiemelt fontosságú lesz és a következő úttörő lépését az Apple erre tartogatta, ami valamilyen szoftveres megoldás lesz.

 

Érdemes megemlíteni hogy a tavalyi fejlesztői konferencia még mindig Jobs által jóváhagyott szoftverekről szólt, mondhatni az idei lesz az első igazi Tim Cook év. Ilyenkor mindig megjegyzem hogy nem Jobs volt aki a konkrét tervezést vezényelte már korábban sem, szóval az hogy ki áll a vállalat élén, inkább csak a médiában fontos, a termékek minőségét minimálisan befolyásolja.

 

Viszont már bőven itt van az ideje egy nagyobb lépésnek.

Évek óta a mostani időszak számít a legnagyobb termékbejelentés nélküli szakasznak, ami a június 10.-én a WWDC kezdőnapjával 230 napnyi résnek számít a legutóbbi bejelentés óta.

 

Az már biztos hogy júniusban bejelentenek új OS X és iOS verziókat, de ezekről szokás szerint csak találgatni lehet.

 

A Mountain Lion nem hozott annyi újítást mint korábban a Lion, viszont az asztali számítógépeken nehéz sok újat produkálni. Nemrég viszont terjengtek olyan pletykák miszerint az Apple egy Adobe CS szerű programcsomagon dolgozik, ami teljesen reális és ha jól árazzák be akkor nagyon ütős alternatíva lehet. Emellett én már egy ideje várom a Siri eljövetelét, aminek egy előszele lehet a Mountain Lion hang alapú diktálása.

 

Az iOS terén már több újítás is elképzelhető. Azt teljesen kétlem hogy az alkalmazások grafikai arculatán változtatnának. Inkább a keretrendszerben tudok elképzelni kiegészítéseket, úgy mint a widgetek, amikért már évek óta könyörögnek a felhasználók, jó lenne a wifit és társait könnyen állítani jailbreak nélkül.

 

A lényeg hogy ez lehet az Apple eddig legnagyobb húzása amihez nem ad ki új hardvert.


Kommentek megjelenítése