Apple-számok 2013 második negyedévében

Tech Hírek   |   2013.04.24 - 16:30   |   Írta: viktorm   |   874

Az Apple kedden jelentette be második negyedévi pénzügyi eredményét. A tiszta haszon 43,6 milliárt dollár, mely összeg megfelel az évi átlag 11%-os növekedésnek. Szintén közzétették a részvények értékének zuhanását, melyek az előző évi 12,30 dollárról 10,09 dollárra esett - írja az iMore

Rengeteg elemző utalt arra, hogy az Apple már nincs növekvő ágban. A vállalat bevétele növekedett, de jövedelme nem. Ez persze nem azt jelenti, hogy többé nem térnek vissza a növekvő cégek listájára.

Az Apple 37,4 millió iPhone-t és 19,5 millió iPad-et adott el. Ez utóbbinak az eladási rátája az iPad mini megjelenését követően rohamosan növekedni kezdett. Elemzők szerint a minit első-iPad tulajdonosok vásárolták túlnyomórészt, s ezzel az Apple új vásárlókat nyert magának.

A piac lassan a hordozható számítógépeket helyezte előtérbe, a személyi számítógépek rovására. Habár az Apple részesedése a személyi számítógépek piacán csupán egy számjegyű volt, továbbra sem áll össze a Google-lel.

Az IDC piackutató cég szerint az okostelefonok piaca megduplázódik az elkövetkező három évben, a Gartner pedig a táblagépek frontján még ennél is gyorsabb növekedést jelez előre.

Kínában például jelenleg a telefonvásárlók túlnyomórészt első alkalommal vásárolnak okostelefont, így a kifutó iPhone 4 számára tökéletes terep a kínai piac. Ugyanez a helyzet az iPad minivel is.

Habár az Apple idén talán nem fogja elérni az 50%-os növekedést, a 30% reálisnak bizonyul. Túl nagy a globális verseny, de a vállalat igenis folyamatos növekedésben van.


Kommentek megjelenítése