Tim Cook: a 250 milliárd dolláros hiány!

Tech Hírek   |   2013.04.22 - 11:27   |   Írta: viktorm   |   837

Ahhoz, hogy megértsük az Apple 250 milliárdos értékzuhanásának okát, kicsit mélyebbre kell ásnunk az elmúlt nyolc hónap históriájában. Az említett szám az Apple részvények értékét jelzi, melyek nem kerültek értékesítésre Tim Cook elnöklése alatt - írja Bill Shamblin a Seeking Alpha-nak.

„Az Apple részvényeseként nehéz az elmúlt nyolc hónap frusztrációját leírni. Egyrészt az Apple a világ legtöbb profitot termelő cége. A személyi számítógépek, tabletek és okostelefonok frontján élen jár, mégis értéke 40%-kot zuhant az elmúlt időszakban.”

Míg Tim Cook az önálló, erős vezető képét kommunikálja kifelé a 2012-ben visszavásárolt részvények visszavásárlásával, úgy tűnik, az elnök nemigen értékeli a cég pozitív piaci megítését. Ideje, hogy Cook megmutassa, vezetőként uralni tudja a bizonytalanságot, ami az elmúlt időszakot illeti. Az Apple részvények visszaesése valószínűleg nagyban függ a cég vállalati politikájának átformálásától, mióta Steve Jobs nincs köztünk. A piac mára felvállalja bizalmatlanságát Tim Cook-kal szemben.

HasznaltAlma™


Kommentek megjelenítése