1800 dollárt költöttem 2012-ben az App Store-ban

Tech Hírek   |   2013.04.19 - 15:56   |   Írta: viktorm   |   662

„Amikor a költségeinket számoljuk össze, legkevésbé gondolunk arra, vajon mennyit költöttünk alkalmazásokra, amiket a telefonunkra vagy számítógépünkre töltünk le. Nos, az én esetemben a tavalyi évre az az összeg elérte az 1800 dollárt” - írja Renee Ritchie, az iMore főszerkesztője.

A legdrágább alkalmazás - a Lightroom - 150 dollár volt, a legolcsóbb csupán 0,99 dollár. Feltűnően keveset költött az alkalmazások felturbózására, még kevesebbet játékokra.

A tavaly letöltött alkalmazásokat nem mindet használja Ritchie. Némelyek egyszeri, specifikus alkalmazások voltak, másokat csupán ki akart próbálni. Azok, amiket megtartott és rendszeresen használ az a Launch Center Pro, Tweetbot az iPad-hez, Tweetbot a Mac-hez, Fantastical az iPhone-hoz, a Letterpress, a Coda 2 Diet Coda, a Paper, Drafts az iPhone-hoz és az iPad-hez egyaránt, és persze az OS X Mountain Lion.

Az alkalmazások megvásárlását cseppet sem bánja, nem úgy, mint a sorozatok letöltését, amiket csak egyszer néz meg. Az applikációkkal sokkal több időt nyer, mint amennyi pénzt költ rájuk.

„Azt szeretném, ha a fejlesztők tudnák, mennyit ér a munkájuk, és el is kérnék az árát; és ha az Apple rendelkezésre bocsátana demo verziókat vagy ha nem jön be, amit megvettünk, vissztérítené az árát.”


Kommentek megjelenítése