A Microsoft is beszáll az okosóra projektbe.

Tech Hírek   |   2013.04.15 - 18:54   |   Írta: H.A   |   584

Hónapok óta hangos az internet az Apple iWatch projektje miatt, szinte biztos, hogy hamarosan érkezik egy intelligens karóra az Apple-től. Nem meglepetés, hogy számos más cég is dolgozik valamilyen okosórán (smartwatch) mint például a Google és a Samsung. Most a The Wall Street Journal jelezte, hogy a Microsoft is be szállt a versenybe és ők is dolgoznak a saját smartwatch vagy is okosórájukon.
Az év elején a Microsoft tárgyalt az Ázsiai gyártókkal egy okosóra előállításához szükséges alkatrészek szállításáról. A potenciális új óra prototípusa a Microsoftnak egy 1,5 hüvelykes kijelzőt tartalmaz mondta az egyik vezető alkatrész beszállító.
A jelentés megjegyzi még, hogy a Microsoftnak nem ez az első próbálkozása ezen a téren, a cég 2004-ben indította el Smart Personal Objects Technology (SPOT) platformot és ebben partnerséget vállalt olyan óragyártó cégekkel mint a Fossil vagy a Suunto.
Ezek az órák megkapták a Microsoft MSN Direct FM rádió alapú szolgáltatását, de aztán 2008-ban leálltak a gyártásával. Most, hogy az intelligens órák ötlete újjászületését éli a Microsoft is elérkezettnek látta az időt, hogy a múltban szerzett tapasztalatával beszálljon a versenybe.

Kapcsolódó Cikkek: iWatch spekulációk

Miért lesz az Apple iWatch az okosórák királynője?

Hogyan fog kinézni a Samsung Smartwatch hat hónappal az Apple iWatch bemutatása után.




Kommentek megjelenítése