Véget ér az iPhone sikertörténete?

Apple Hírek   |   2015.12.15 - 14:21   |   Írta: B Ádam   |   5603
15. dec Véget ér az iPhone sikertörténete?

A Morgan Stanley szerint igen.

Az idei esztendő ismételten rengeteg eladási rekordot hozott az Apple számára, akiknél immáron évek óta folyamatosan növekszik a profit nagysága – ez ér véget jövőre a Katy Huberty szerint.

A Morgan Stanley elemzője azt jósolja, hogy a cég legsikeresebb termékének, vagyis az iPhone-nak az eladási számai a termékkategória bevezetése óta most először csökkeni fognak: a 2016-os pénzügyi évet tekintve 6, míg a naptári esztendőt nézve 2,9 százalékkal kevesebb iPhone-t fog eladni az Apple Huberty számításai alapján.

Tekintettel arra, hogy az Apple-nek még sohasem kellett szembenéznie ilyen negatívummal, ez egy igen merész kijelentés, különösen annak fényében, hogy a cupertinóiak gyakorlatilag most élik az eddigi legjobb időszakukat, és semmilyen jel nem utal arra, hogy ez a közeljövőben véget érne. Mindezek ellenére a Morgan Stanley elemzője szerint a magasabb nemzetközi árak, valamint a fejlettebb országok okostelefon-piacain lévő túltelítődés elegek lehetnek ahhoz, hogy most először végbemenjen a csökkenés.

Nem Huberty az egyetlen elemző, aki így vélekedik, augusztusban például a Pacific Crest érvelt azzal, hogy a jelenlegi iPhone eladási sikerkorszak megismételhetetlen, így az Apple-nek fel kell készülnie az elkerülhetetlen visszaesésre. Mellettük a nagy elismerésnek örvendő KGI Securities elemző, Ming-Chi Kuo is úgy gondolja, hogy kevesebb iPhone-t vásárolnak majd az emberek, aminek már a mostani ünnepi időszakban is mutatkozhatnak jelei.

Természetesen itt csak visszaesésről, és közel sem összeomlásról szólnak az előrejelzések, amik már nem egyszer bizonyultak tévesnek az Apple-lel kapcsolatban, és most is biztosak lehetünk benne, hogy Tim Cookék mindent megtesznek majd a sikerszéria minél tovább nyújtásának érdekében.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése