Mit várunk az idei WWDC-től?

Apple Hírek   |   2016.05.11 - 10:30   |   Írta: Zakariás Zsombor   |   2739
11. máj Mit várunk az idei WWDC-től?

Bár messze még a június 13., az emberek elvárása nagy.

Lássuk, mi az, amit mi, felhasználók, várunk az idei bemutatótól!
Évről évre nagyobbak a bemutatókkal szemben támasztott követelményeink és ez most is csak nőttőn nő. Egyre több ember kiséri figyelemmel az eseményeket és érdeklődik az újdonságok iránt. Ezt bizonyítja a WWDC-re való túljelentkezés, amit immár két éve „lottóval” oldanak meg. Az idei nyitókonferencia június 13-án kerül megrendezésre, ahol is az Apple a legnagyobb újdonságokat mutatja be, főleg a legújabb szoftvereket.

MacBook Pro 2016

Az új MacBookok most estek át egy kis vérfrissítésen, szóval az lenne a logikus lépés, hogyha most a MacBook Pro következne. És mi lenne a legjobb időpont erre? Hát persze, hogy a WWDC! Mit várunk tőle a legjobban? Egy processzorfrissítést! Természetesen erre a legjobb a sokat pletykált Intel Skylake processzor lenne, ami a legnagyobb rivális a PC-k esetében. Ez növelhetné hordozható számítógépünk sebességét. Egy kis új dizájnt is szívesen fogadnánk tőle, hiszen már 8 éve nem esett át nagyobb változáson. Persze nem arról van szó, hogy egy ultravékony laptopot szeretnénk, hanem csak egy leheltnyi szépségfrissítést.

MacBook Air 2016

Ezekbe a gépekbe már egy kicsivel többet kérünk, mint egy Skylake processzor bár ez is elengedhetetlen, ha fel akar érni a riválisokhoz teljesítmény terén. Tavalyi év folyamán már rengeteg jelentés szólt arról, hogy nagyon megújítják őket, ami lássuk be, időszerű lenne. Amiről a hírek szóltak az a régóta várt retina kijelző, USB-C csatlakozó és a 11 colos modell elkaszálása. A kérdés már csak az, hogy tényleg szükségünk van egy olyan laptop sorozatra, ami csak a vékonysága miatt érdekes? Hisz itt vannak a legújabb hordozható, retina kijelzős MacBookok is. Lehet, hogy halálra vannak ítélve?

Apple Watch 2

A pletykák szerint nagy esély van arra, hogy a WWDC-n bemutatják a legújabb Apple Watch-ot. Tőle mit várnánk? Valószínűleg a dizájnt nem sokban változtatnák meg, maximum vékonyítanák, hiszen a mostani is nagyon szép és nem biztos, hogy itt az ideje egy új dizájnú órát piacra dobni. Valószínűleg új processzort kaphat és nagyobb akkumulátort a megnövelt élettartam érdekében. Akkor se lennénk meglepve, ha új szenzorokkal is felszerelnék az új okosórát. Vajon egy teljesen új széria érkezhet, vagy csak egy felújított, S változat?

iOS 10

Menetrend szerint idén is érkezik az iOS 10, amit mi már borzasztóan várunk, de gondolom ti is. Egyelőre azt nem tudni pontosan, hogy mik lesznek az újdonságai, de azzal biztosan nem lövök mellé, ha azt mondom, hogy a 3D Touch-ra nagy hangsúlyt fognak fektetni. Sajnálatos módon az iPad 2 és az iPhone 4S ki fog esni a támogatottsági körből, hiszen ezek már nem tudnák futtatni. Ami elég valószínű még az a Siri továbbfejlesztése (magyar nyelv?), egészség alkalmazások továbbfejlesztése, valamint a HomeKit fejlesztése. Az se kizárt, hogy az FBI-nak hála az Apple egy olyan biztonságos rendszert fog létrehozni, hogy a Jailbreakelés lehetőségét teljesen elvágja (ezt minden évben hallottuk már).

OS X 10.12, avagy a macOS

Hogy vajon az Apple tényleg meglépi a névváltoztatást, azt nem lehet tudni, de mindenesetre elég nagy rá az esély. Korábban találhattunk erre utaló jeleket, de ez a kérdés egészen június 13-ig megválaszolatlan marad. A szoftvertől sok újdonságot nem várunk, sokkal inkább a hibajavítások és rendszerstabilizálás a valószínű. Egyetlen egy konkrét dolog érkezését várjuk, ami a Siri lenne, hiszen rá is már évek óta számítunk.

Apple TV

Lehetséges, hogy az Apple elindítja saját filmstreaming szolgáltatását (valami hasonlót, mint a Netflix), amit Apple TV-re és iOS készülékekre tenne elérhetővé. Ennek a bejelentése is a WWDC-re eshet, már ha a pletykák igazak. A tvOS-tól semmi ördöngösséget nem várunk, maximum egy távirányító alkalmazást iOS készülékekre.

Forrás: techradar.com

Kapcsolódó cikkek:

iOS 10: Már tesztelik !

Érdekes iOS 10 koncepció videó

Íme az utóbbi 10 év WWDC bannerei képekben


Kommentek megjelenítése