Miért nincs számológép az iPaden?

Apple Hírek   |   2016.04.08 - 19:31   |   Írta: Pausch Rita   |   6372
08. ápr Miért nincs számológép az iPaden?

Az iPaden gyárilag nincs számológép. Gondolkodtatok már rajta miért?

Az iPadet sohasem szállították úgy, hogy előre telepített alkalmazásként megkapjuk a számológépet. Biztos volt már, aki hiába kereste. Pedig az iPhone-on rajta van! Egy volt Apple alkalmazott a Redditen felfedte a nagy titkot.

Aki arra gyanakszik, hogy Steve Jobs-hoz lehet a dolognak köze, az nem lő félre.

A korábbi Apple munkás, Tangoshukudai, vicces történetnek tartja és tényleg nevetséges az ok. Tangoshukudai úgy tudja, hogy amikor az iPad prototípusát készítették, akkor az ikonnal nem vacakoltak sokat, csak a nagyobb képernyőhöz igazították. Mindenki úgy gondolta, hogy ez így majd jó lesz és nem is foglalkoztak vele.

A bemutató előtt egy hónappal Steve Jobs behívatta Scott Forsallt, az első iPhone és iPad szoftverfejlesztőjét, hogy megkérdezze, hol van a számológép app új dizájnja, mert a jelenlegi szörnyű.

Scott csak annyit kérdezett: „Milyen új dijázn? Ezzel fogjuk szállítani.”

Jobs rögtön tiltakozott, hogy így nem hagyhatják, és akkor vegyék le teljesen. Ugyan Forsall próbálta meggyőzni Steve-et, hogy maradjon, de Jobs hajthatatlan volt. Scott tudta, hogy ilyen rövid határidő alatt képtelenség lenne új ikon tervet készíteni, úgyhogy levették. Mivel pedig ez annyira jelentéktelen apróságnak számít, azóta sem foglalkozott vele senki a cégnél.

Hitelessé teszi a történetet, hogy a néhai Apple vezérről, a beteges tökéletességre törekvéséről és a számológép külsejéről nem ez az egyetlen sztori.  Az első Macintosh tervezésénél Steve állandóan kritizálta Chris Espinosa kalkulátor terveit. A dolog odáig fajult, hogy Espinosa végül a felhasználói felületre egy olyan számológép programot készített, aminek a külsejét mindenki a saját ízlése szerint készíthette el. Úgy nevezte el: „Steve Jobs Csináld Meg Magadnak Számológép Készítő Szett”. Jobs-nak 10 percébe tellett olyat készíteni vele, amilyenre vágyott. Ez lett az, ami aztán 15 évig volt a Mac alap kalkulátora.

Azon felhasználóknak, akik most döbbennek rá, hogy nincs számológépük az iPaden, innen letölthetnek egyet: Számológép iTunes.

Forrás: Cult of Mac

Kapcsolódó cikkek:
Tudod miért van 9:41 az új Apple termékek kijelzőjén a reklámokban?
Mit jelent az „i” minden Apple termék elején?


Kommentek megjelenítése