Ezt szeretnénk egy Apple autóba

Tech Hírek   |   2015.02.15 - 20:12   |   Írta: Zoltan C   |   1079
15. feb Ezt szeretnénk egy Apple autóba

Korábban már írtunk róla (hasznaltalma), hogy Apple autó láthat napvilágot! Ezen felbuzdulva a cultofmac.com-nál össze is szedték mit várnánk el egy harapott almás gépjárműtől.

Lélegzetelállító dizájn: Ezt magyarázni sem kell. Ha Apple, akkor prémium külső és érzet elengedhetetlen. Az autóipar egyébként is csaknem annyira él-hal a dizájnért, mint mondjuk a divatipar. Jony Ive egyébként is az autók megszállottja (www.cultofmac.com), a "Project Titan" fedőnevű projekthez pedig már így is volt Tesla mérnökök tömkelegét igazolták le - a Tesla pedig híres esztétikusságáról.

Akkuidő akárcsak az iPhone 6 Pluszban: A sok volt Tesla mérnők egy elektromos autóra enged következtetni, ami remek dolog, viszont senki sem szeretné mondjuk óránként töltögetni - főleg ha a semmi közepén vagyunk. A Tesla Model S jelenleg eddig a legnagyobb akksival rendelkezik, ez kevesebb mint 300 mérföldes hatótávot jelent. Ha már iPhone 6 Plusz, jó volna ha az Apple autó egy egész napos furikázást kibírna - mindenesetre valami ilyesmivel lehetne nagyot villantani.

Napelemek, amelyek utazás közben töltenek: Az Applenél komolyan veszik a globális felmelegedést és igyekeznek üzleteikben, kampuszukban megújuló energiaforrást használni. A falból jövő elektromosság már pedig így vagy úgy, de fosszilis energiahordózóból származik. Így az Apple esetében, konvenciókat nem ismerve, nem adhatjuk alább, mint a beépített napelem.

Gombnyomásra sötétülő ablakok: Akármilyen futurisztikusan is hangzik, de a technológia már létezik (www.cultofmac.com). Privát szféra egy gombnyomásra, ugyanakkor a káros sugaraktól és plusz hőtől is remekül véd. Tökéletesen illene az Applehöz.

Siri: Mindent hangvezérelhetőnek képzelünk el egy Apple autóban. Részben ez már most elérhető a CarPlay (www.apple.com) által. Mi egy nagyon durván feltuningolt Sirit képzelnénk el, aki mondjuk megbirkózna egy ilyen kéréssel is: "Siri, tekerd le a légkondit 22 fokra, sötétítsd el az ablakvédőt és keresd meg a legközelebbi helyet, ahol árulnak jegeskávét."

Önvezetés: Természetesen szó sincs arról, hogy egy robot teljesen átvegye az irányítást, de ha az Apple az élvonalban akar lenni autók terén is, akkor néhány ilyen elem elengedhetetlen lesz. Gondolunk itt parkolás megkönnyítésére elsősorban, de ma már nagy auto- illetve techbemutatókon feltűnnek a teljesen önvezető autók is.

Kiváló hangminőség kihangosításkor: Emlékezhetünk, amikor az első iPhonet sokat ostorozták relatíve gyenge hangminősége miatt. Ez ma már a múlt természetesen, viszont manapság a kristálytiszta autós kihangosítás a fő csapásirány.

Apple Watch, mint kocsikulcs: Ez annyira adja magát, hogy az már fáj. Na de mi van ha indíthatnánk is vele a távolból? Akár egy hangparanccsal? Képzeljük el akár ezt: "Siri, gyere a jelenlegi helyzetemhez!"

Touch ID indításhoz: Mondjuk, hogy nincs nálad a Watchod. Viszont az ujjlenyomatod mindig ott lesz! Kinyithatjuk vele az ajtót és indíthatjuk is a motort!

Lightning és USB port minden üléshez: Mindenkinek saját konnektor Apple és egyéb kütyük töltéséhez. Ezt felesleges is tovább ragozni.

Biometrikus adatok éberségünk lekövetéséhez: Ha már iPhone és Apple Watch integráció, az egészség appok különösen hasznosak lehetnek. Okos autónk észleli a bajt, figyelmeztet, vagy ha indokolt, akkor átkapcsol önvezető módba.

Forrás: cultofmac

Ti mit szeretnétek egy Almás verdában látni?

Kapcsolódó cikk: Tesla S konszept: A képek láttán érthető, ha szeretné az Apple megvenni a céget!


Kommentek megjelenítése