Az Apple Pay Kínát is meghódítja

Apple Hírek   |   2015.11.26 - 15:38   |   Írta: Érci Viktória   |   1790
26. nov Az Apple Pay Kínát is meghódítja

Egyszercsak hozzánkig is elér…

Már szeptemberben is hallhattuk innen-onnan a pletykákat, hogy az Apple Kínában is szeretné bevezetni saját fizetési rendszerét. Akkor arról szóltak a hírek, hogy az vállalat megalapította a cégét Kínában, ami a rendszer irányítását végzi majd.

A Wall Street Journal információi szerint ez többé nem csak pletyka, úgy tudják, februárban elindulhat az Apple Pay a Kínai területeken is.  A lap szerint az Amerikai cég már megegyezett az ország négy legnagyobb bankjával, így garantálván a rendszer támogatását, már az induláskor.

A régióban óriási a potenciál, már most túlnőtte az európai piacot, és hamarosan az Egyesült Államokat is túlszárnyalja majd. Kínában jelenleg az Alipay uralja a mobilfizetéseket, de ha minden igaz, már nem sokáig. A jelenlegi tervek szerint a kínai tavaszi fesztivál idején, február 8.-án indítják az Apple Payt.

Ugyan még nem rendelkeznek regionális engedéllyel, de Tim Cook nagyon eltökélt az ügyben. Kína lenne az ötödik azon területek listáján, ahol működik az Apple Pay, az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot, Kanadát és Ausztráliát követné a sorban.

Forrás: CultofMac


Kommentek megjelenítése