5 ok, amiért utálják az iPhone tulajdonosokat

Tech Hírek   |   2015.06.28 - 20:57   |   Írta: Pausch Rita   |   18268
28. jún 5 ok, amiért utálják az iPhone tulajdonosokat

Amikor valaki – márkától függetlenül – okostelefont vásárol, öntudatlanul is valamelyik fél oldalára áll egy folyamatosan dúló háborúban: iPhone használóvá vagy nem iPhone használóvá válik.

Ennél nagyobb választóvíz nincs a mobiliparban. Pedig léteznek egyéb táborok is. Ott van az Android a Windows telefonokkal szemben, az Android az iOS ellen és a Blackberry bárki ellen, aki az utolsó évtizedben már frissítette a telefonját.  Mégis egyik nem iPhone felhasználó sem képes olyan „elvetemült” dolgokra, mint azok, akiknek ott lapul a zsebükben az Apple termék.

Ezen cikk írója is egy közülük. Valaki, aki az 5C kivételével már az összes modellt használta és, akinek éppen ezért elég nehéz őszinte mosollyal elviselni, de közben pontosan tudja, hogy sokan miért utálnak minket. Például csak egy iPhone tulajdonos érzi a késztetést, hogy elmondja hányféle iPhone-t használt már. Igen, a probléma valahol itt kezdődik.

De mégis, semmi más nem szemlélteti jobban megvetésünk okát, mint bemutatni néhány terméket, melyekkel kifejezetten iPhone használókat céloznak. 

Vajon kinek van szüksége egy iPhone kapcsolatos tojástartóra? Valójában senkinek. Ennek a csodás bolygónak egyetlen szülöttjének sincs szüksége ilyesmire, de bármibe lefogadom, hogy ha valaki képes ennek az ellenkezőjéről meggyőzni önmagát, az egy iPhone felhasználó. Bebizonyítsam? Érdemes szemügyre venni a termékről készült fényképet. Az Egg Minder (Tojás emlékeztető), ugyanúgy kompatibilis Andorid eszközökkel is. Mégsem fogunk találni egyetlen Android felhasználót sem, aki megvenné. Mert csak az iPhone felhasználók képesek bemesélni maguknak, hogy ez valami olyasmi, amire érdemes költeni. Ennek az eszköznek a segítségével bevásárlás közben megnézhetem hány tojás van otthon és ezek közül melyik meddig ehető! Még én is akarok egyet, pedig nem is eszem tojást.

5ok2

Az iPhone használók között évek óta vita tárgya, hogy a készülékeiknek nincs szüksége akkora kijelzőre, mint egy Android vagy Windows eszközé. Erre nincs is, viszont egy kávézóasztalra, ami egy 60 inch széles iPhone kijelzővé alakítható, arra sokkal inkább! Ezt a fura bútordarabot úgy hívják Table Connect (Asztali kapcsolat) és bár még nem rendelhető, de egészen biztosak lehetünk abban, hogy az iPhone tulajdonosok lesznek az elsők a sorban, amikor elérhetővé válik.

5ok3b

A spéci kávézóasztal azért is csodálatos, mert vertikálissá is állítható, amitől aztán úgy néz ki, mintha egy óriási iPhone-t ragasztottak volna a padlóra. Ha ez nem az iPhone felhasználók álmainak ne továbbja, akkor tényleg nem tudom, mi lehet az. Egy vagyonba fog kerülni, de ez egyáltalán nem számít. Hát mire valók a hitelkártyák hölgyeim és uraim? 

5ok3c

Egy kicsit érzékenyebb témához érkeztünk. Néhány Apple felhasználót még mindig mélyen érint, hogy elvesztettük Steve Jobsot. Amikor azt mondjuk, mi, nem úgy értjük, hogy csak mi a vásárlók, hanem az egész emberiség. Bármennyire is szomorú az eset, kizárólag az iPhone tulajdonosok mennek el odáig, hogy az egykori vezérigazgató előtti tisztelgés jegyében ezt a készülékeiken keresztül is kimutassák. Jobs egy kulturális ikon volt és még értékesebbé tették a technológia területén elért eredményei, de valahogy kevéssé valószínűsítem, hogy hasonló helyzetben Bill Gates megjelenne a Lumiákon, vagy Larry Page a Nexuson. 

5ok4

Romo a legjobb példa arra, hogy az iPhone felhasználók sohasem kellően elégedettek mindazzal, amijük van. Nem, ez a rendkívül erőteljes kézben tartható számítógép, ami akár konzol minőségű játékélményt is nyújthat és az információk sokaságát hozza testközelbe, még mindig nem elég… Azt akarjuk, hogy egy robot legyen belőle!

5ok5

Csak csatlakoztatod az iPhone készüléked a Romo bothoz és az egy merész, önrendelkező játékszerré alakul. Természetesen csak az iPhone-nal kompatibilis, ami persze egyáltalán nem meglepő, hiszen az összes többi okostelefon tulajdonos igazából arra használja a készülékét, amire való. Mi? Mi, inkább csatlakoztatjuk egy elbűvölő, de szépnek legkevésbé sem mondható mobil dokkhoz és hagyjuk neki, hogy össze-vissza kószáljon az otthonunkban.

A Vyne egy igazi lusta kiegészítő, ami valljuk be eléggé testhez álló az iPhone felhasználóknak. Ez tulajdonképpen nem más, mint egy hajlítható drót egy csipesszel a végén az iPhone részére. Arra találták ki, hogy bármilyen pozícióban tarthassa a készüléket és akkor is jól látható maradjon a felhasználó számára, aki mindezt a nyakában viseli egészen pontosan az arca előtt. Ennek a terméknek a vásárlója valóban a legtöményebb kivonata az iPhone felhasználónak. Az, aki még mobiltévézés közben is lusta fogni egy 11 dekás készüléket, miért is ne venne egy drótkígyót, ami megcsinálja helyette.

5ok6

Természetesen a Vyne is használható bármelyik okostelefonnal, de valamiért mégis csak és kizárólag Apple készülékekkel látni. Miért? Mert a hitelkártyám már elő is vettem és egész reggel keresgélek a neten. Mennyibe kerül? Mennyit tudok venni és megvásárolhatom-e Amazon Prime-mal, hogy a két napos ingyen szállítással minél előbb megkaphassam? 

Kapcsolódó cikk: Anti-Alma cikk

Forrás: Tuaw


Kommentek megjelenítése