Kamerateszt: Galaxy S8 vs iPhone 7 Plus [Videó]

Tesztek   |   2017.04.12 - 07:00   |   Írta: Máté Gergő   |   9472
12. ápr Kamerateszt: Galaxy S8 vs iPhone 7 Plus [Videó]

Vajon egyetlen kamera megbirkózhat kettővel?

A Samsung Galaxy S8 és az iPhone 7 a két legjobb készülék jelenleg. Némileg a dél-koreai gyártó zászlóshajója van előnyben, mivel a legújabb alkatrészekkel lett felvértezve, míg az almás vállalat legjobb iPhone készüléke 6 hónapja került kiadásra. Persze mindez nem jelenti azt, hogy a Samsung Galaxy S8, vagy az S8+ automatikusan a legjobb választás lenne. Nemrég beszámoltunk róla, hogy multitasking és valós sebesség tekintetében a dél-koreai gyártó készüléke bizony alulmaradt. Annak ellenére, hogy a Galaxy S8 processzora sokkal gyorsabb, mégis lemaradt a tavalyi iPhone mögött.

Egy újabb videó pedig részletesen bemutatja a Galaxy S8 és az iPhone 7 Plus kamerája közötti különbségeket:

A sebességtesztből megismert YouTube csatorna, az EverythingApplePro újdonságából kiderül, hogy a két készülék kamerája pontosan mire képes. Természetesen egy ilyen tesztben jóval nehezebb valódi győztest hirdetni, mint az "egyszerű" sebességtesztben.

Az összehasonlításban az olyan tényezőket vetették össze, mint a színskála, kontrasztarány, zársebesség, teljesítmény gyenge fényben, 4K videó felvétel, slow-motion (lassított mód), digitális és optikai zoom, optikai képstabilizátor, szelfi minőség, másodlagos kamera teljesítménye és a vízalatti fotózás minősége.

A tízperces videó végén nehéz eldönteni, hogy melyik készüléknek jobb a kamerája. A BGR-nél egy hajszálnyi különbséggel a Samsung Galaxy S8-at hozták ki győztesnek. Személyes véleményem viszont az, hogy az iPhone 7 Plus színei életszerűbbek.

 

 

Forrás: AppleRiderbgr.com

Kapcsolódó cikkek:

MentésMentés


Kommentek megjelenítése