Az új iPhone-ok erősebbek lehetnek, mint gondolnánk?

Tech Hírek   |   2018.10.06 - 13:15   |   Írta: SzavaRicsi   |   3412
06. okt Az új iPhone-ok erősebbek lehetnek, mint gondolnánk?

Újabb amerikai szaklap véleménye futott be, ezúttal meglepő véleménnyel az A12-es chip teljesítményéről.

Az AnandTech iPhone XS és XS Max tesztje szerint az Apple félrevezeti a vásárlóit. De nem abba az irányba, amire először gondolnánk.

Az amerikai szaklapot főként az A12-es chip teljesítménye nyűgözte le, ami szerintük sokkal nagyobb, mint amit az Apple reklámoz.

A mobil kiadása előtt a szakértők ugyanis arról beszéltek, hogy akár 30-35 százalékot is erősödhet az A12 az A11-hez képest, köszönhetően a bonyolultabb architektúrának és a 7 nanométeres csíkszélességnek. Ezekkel a hírekkel szemben az Apple „csak” 15 százalékos fejlődéssel harangozta be az új mobilprocesszorját, ami egy kissé csalódás volt a számunka. Az AnandTech szerint azonban a fejlődés mértéke még több is, mint a múltban emlegetett 30 százalék.

Az amerikai lap 40 százalékosra saccolja az A12 erőfölényét az A11-gyel szemben, bizonyos esetekben pedig még akár ennél is képes lehet többet kihozni magából az iPhone XS és XS Max processzorja. A teszt alapján arra jutottak, hogy az Apple mobilprocesszorját már csak egy hajszál választja el az asztali gépekétől, ha csak a teljesítményt vesszük figyelembe.

A GPU-ra is ránéztek, ami szerintük azt hozza, amit az Apple a Keynote-on beharangozott. Igaz, az AnandTech szerint még lehetne valamennyit finomítani a GPU túlmelegedésre történő teljesítménymérséklésén, hiszen jobb beállításokkal talán többre lennének képesek.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése