Közel 50 millió Facebookot törtek fel. Így tudhatod, hogy a Te fiókod érintett-e

Tech Hírek   |   2018.09.28 - 19:40   |   Írta: SzavaRicsi   |   13968
28. szept Közel 50 millió Facebookot törtek fel. Így tudhatod, hogy a Te fiókod érintett-e

Ezt a viselkedést tapasztaltad a Messengertől az elmúlt néhány órában? Akkor van egy rossz hírünk.

A Facebook nemrég közölte, hogy 50 millió felhasználói fiók felett vehették át hackerek az irányítást. Egy biztonsági rést fedeztek fel ugyanis a forráskódban, amelyen keresztül valakik nagyszabású hacker akciót indítottak a közösségi portálon. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen adatokhoz jutottak a hackerek, így az sem biztos, hogy megvannak nekik az email címekhezt tartozó jelszavak.

Az oldal szerint a hibát már kijavították, így az 50 millió érintett felhasználói fiók biztonságban van. A hackerek a bejelentkezve maradáshoz szükséges kulcsot szerezték meg, ezért ellenlépésként ezeket az érintett felhasználóknál megújították, így sokaknak most újra be kell jelentkezniük az oldalra és a Messenger alkalmazásba. Az eddigi tapasztalataink alapján sokaktól nem kért újbóli bejelentkezést a Facebook, de néhányan jelezték, hogy tőlük igen. A Messenger egy ideig nem is működött azoknak, akiknek újra be kellett jelentkezniük, de mostanra ez is helyrejött. Nem tudjuk, hogy minden fiókot érintett-e a támadás, amelyen újra be kellett jelentkezni, de erős a gyanú, hogy igen.

A Facebook közleménye szerint nagyon sajnálják az esetet, és mindent megtesznek, hogy mihamarabb kiderítsék, milyen adatok kerültek a hackerek markába. Felvették a kapcsolatot a megfelelő szervekkel, illetve már az FBI is nyomoz az ügyben.

Amint újabb részletek derülnek ki az ügyben, jelentkezni fogunk.


Kommentek megjelenítése